Kent Üniversitesi

 

 

Program Başkan V.

Sevgili öğrencilerimiz,

Sağlık hizmetlerinin en hayat kurtarıcı bölümü acil durumlarda yapılan müdahalelerdir. Bu sayede pek çok kişi daha ileri tedavileri alabileceği merkezlere sağ olarak ulaştırılabilmekte ve yaşamda kalmaktadır. İlk ve acil yardım, insanların her an başına gelebilecek ani ve beklenmedik yaşamsal sorunlarla ilgilenir. Bu sorunlar her türlü kazalar olabileceği gibi kronik hastalıkların üzerine gelen akut ataklar veya ani gelişen hayatı tehdit eden sağlık sorunları olabilir. Sağlık hizmetleri insanların olabildiğince konforlu ve uzun bir hayat sürmesini sağlamak hedefine yönelmiştir. Bu hedefe yürürken ani gelişen ve aciliyet taşıyan durumlara hemen ve doğru müdahale edilmesi çok önemlidir.

Üniversitemizin Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunda yer alan "İlk ve Acil Yardım" programı olarak, siz öğrencilerimize İlk ve Acil Yardım konularında eğitimi, teorik dersler, laboratuvar uygulamaları ve meslek içi uygulamalarla vermekteyiz. Programımız, konularının uzmanı hocaların öğrencileriyle birebir ilgilendiği bir programdır. Derslerimiz arasında; ilginizi çok çekebilecek Anatomi, Fizyoloji, Tıbbi terminoloji, Tıbbi etik ve Hasta Hakları, Farmakoloji, Travma ve Cerrahi Hastalıklar Bilgisi gibi Tıbbi dersler; İlk ve Acil Yardım, Acil Sağlık Hizmetleri, Acil Hasta Bakımı, Ambulans hizmeti gibi mesleki dersler bulunmaktadir. Bu derslerin yanında rutin dışında, kendinizi daha ileriye götüreceğiniz, sizleri ömür boyu öğrenmeye teşvik eden Kariyer gelişimi, Bilişim Okur Yazarlığı, İngilizce, Acil Afet - Arama Kurtarma gibi derslerimiz bulunmaktadır. Ayrıca Üniversitemiz; sizlere İstanbul’un merkezindeki kampüsünde, diğer bölümlerin öğrencileri ile birlikte seveceğiniz, sosyal bir Üniversite yaşamı  vermektedir. Üniversite yaşamının parçası olan sanat, spor, kültür etkinliklerine yönelik seçmeli derslerimiz ve öğrenci kulüplerinin etkinliklerine de katılarak sizleri her yönüyle yaşama hazırlamak da ana hedeflerimizdendir.

Mesleki yeterlilik ve yetkinlikleriyle, çalışma disiplini ve etik değerleriyle, teknolojilere açık bilinciyle, sorgulayan, proje üretebilen, problemleri kolaylıkla çözebilen, grup arkadaşları ile uyumlu çalışabilen mezunlarımız; kolaylıkla Kamu hastanelerinde, özel hastanelerde, 112 merkez ve istasyonlarında, ambulans hizmetlerinde paramedik olarak iş imkânlarına sahip olmaktadırlar.

İstanbul Kent Üniversitesi "İlk ve Acil Yardım" Programı olarak sizleri Üniversitemiz bünyesinde görmeyi arzulamaktayım. Bizler, sizlerle beraber başarılı, çalışkan, bilgili bir sağlık ordusu kurmayı hedefliyoruz.  Hepinize sağlıklı, huzurlu bir yaşam dilerim.

KENT’TEN
HABERİNİZ OLSUN