Tarih : 07.05.2024

İstanbul Kent Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyelerimizden Doç. Dr. Muhammet Emin Çam, Dr. Öğr. Üyesi Ece Güler ve Dr. Öğr. Üyesi Burcu Üner’in yürüttüğü ve İngiltere-University College London Tıp Fakültesi Cerrahi ve Girişimsel Bilim Bölümü, Amerika-Northwestern Üniversitesi Kanser Merkezi ve Amerika-University of Health Science and Pharmacy in St. Louis iş birliği ile gerçekleştirilen, bitkisel bir ürün olan kurkuminin önce ilaç taşıyıcı sistemlerden nanopartiküller içerisine ardından da nanopartiküllerin bir diğer taşıyıcı sistem olan 3-boyutlu iskelelere 3-boyutlu yazıcı yardımıyla yüklendiği, Alzheimer hastalığı tedavisine destek bir ürün elde edilen orijinal araştırma makalesi "Design and in vitro evaluation of curcumin-loaded PLGA nanoparticle embedded sodium alginate/gelatin 3D printed scaffolds for Alzheimer's disease" dünyaca ünlü yayın evlerinden Elsevier’ın International Journal of Biological Macromolecules (Q1, Etki değeri: 8.3) dergisinde yayınlandı. Öğretim üyelerimizi tebrik ederiz.