Kent Üniversitesi

Kontenjanlar

2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Dönemi Lisansüstü Kontenjan Tablosu

Program Türü Kontenjan Başvuru koşulları
LİSANSÜSTÜ EĞİTİM ENSTİTÜSÜ
Pedodonti Doktora 15 Diş Hekimliği Fakültesinden mezun olmak.  ALES Sayısal puan türünden ve Yabancı Dil Sınavından en az 55 puan almak.
Ortodonti  Doktora 15 Diş Hekimliği Fakültesinden mezun olmak.  ALES Sayısal puan türünden ve Yabancı Dil Sınavından en az 55 puan almak.
Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Doktora 15 Diş Hekimliği Fakültesinden mezun olmak.  ALES Sayısal puan türünden ve Yabancı Dil Sınavından en az 55 puan almak.
Restoratif Diş Tedavisi  Doktora 15 Diş Hekimliği Fakültesinden mezun olmak.  ALES Sayısal puan türünden ve Yabancı Dil Sınavından en az 55 puan almak.
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Doktora 15 Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Turizm ve Otelcilik, Beslenme ve Diyetetik, Gıda Mühendisliği alanlarından lisans ve yüksek lisans mezunu olmak.  ALES Sözel puan türünden ve Yabancı Dil Sınavından en az 55 puan almak.
İşletme Yönetimi Tezli YL 15 Lisans mezunu olmak, ALES EA puan türünden en az 55 puan almak.
Uluslararası İşletmecilik Tezsiz YL 30 Lisans mezunu olmak.
Sağlık Yönetimi Tezli YL 15 Lisans mezunu olmak, ALES EA puan türünden en az 55 puan almak.
Sağlık Yönetimi Tezsiz YL 30 Lisans mezunu olmak.
İş Sağlığı ve Güvenliği  Tezsiz YL 30 Lisans mezunu olmak.
Klinik Psikoloji Tezli YL Kontenjan dolmuştur Tıp Fakültesi, Psikoloji, PDR alanında lisans mezunu olmak, ALES EA puan türünde en az 55 puan almak.
Klinik Psikoloji Tezsiz YL Kontenjan dolmuştur Tıp Fakültesi, Psikoloji, PDR alanında lisans mezunu olmak.
Beslenme ve Diyetetik Tezli YL 15 Tıp Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik, Gıda Mühendisliği, Tıbbi Biyokimya, Tıbbi Biyoloji ve Genetik alanında lisans mezunu olmak. ALES Sayısal puan türünden en az 55 puan almak.
Beslenme ve Diyetetik Tezsiz YL 30 Tıp Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik, Gıda Mühendisliği, Tıbbi Biyokimya, Tıbbi Biyoloji ve Genetik alanında lisans mezunu olmak.
Halk Sağlığı Hemşireliği Tezli YL 15 Hemşirelik lisans mezunu olmak, ALES Sayısal puan türünden en az 55 puan almak.
Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler (İngilizce) Tezli YL 15 Lisans mezunu olmak. ALES EA puan türünden ve Yabancı Dil Sınavından en az 55 puan almak.
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Tezli YL 15 Lisans mezunu olmak, ALES Sözel puan türünden en az 55 puan almak.
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Tezsiz YL 30 Lisans mezunu olmak.
Çocuk Gelişimi Tezli YL 15 Çocuk Gelişimi, Okul Öncesi Eğitimi vs. ilgili alanların birinden lisans mezunu olmak. ALES EA puan türünden en az 55 puan almak.
GENEL SAYI   375  

 

2023-2024 AKADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİ YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA BAŞVURULARI BAŞLADI

Başvuru için tıklayınız

KENT’TEN
HABERİNİZ OLSUN