Kent Üniversitesi

BAŞKAN

N. Berna YILMAZ - Mütevelli Heyeti Başkanı

11 Temmuz 1953'te Adana'da doğmuştur. Nilüfer Hatun İlkokulu, Şişli Terakki Lisesi, Robert Koleji-Boğaziçi Üniversitesi mezunudur.

Eşi Mesut YILMAZ'ın Devlet Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Başbakanlık ve Başbakan Yardımcılığı yaptığı yıllarda ( 1983-2002 ) sosyal faaliyetlerini aralıksız olarak sürdürmüştür. Dezavantajlı öğrenciler ve engelli bireylere yaptığı maddi ve manevi desteklerle tanınan Berna YILMAZ, Sakarya'da kendi ismini taşıyan bir ilköğretim okulu ve kız öğrenci yurdu yaptırmıştır.

Mardin, Diyarbakır ve Şanlıurfa illerinde “Engelli öğrenciler için özel eğitim okulları” kurulmasında maddi ve manevi destek sağlayan YILMAZ, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'nun yardıma ihtiyacı bulunan şubelerine ulaşarak, çocuk yuvalarının iyileştirilmesi adına çeşitli maddi destekler sağlamıştır. Dezavantajlı çocuklara şahsi eğitim bursları vererek, onların eğitimleri önündeki engelleri kaldırmıştır.

Evli, 2 çocuk annesi ve 2 torun sahibi olan Berna YILMAZ, Türkiye’deki binlerce engellinin ve ailesinin tekerlekli sandalye, ilaç, kira, erzak ve burs ihtiyacı gibi taleplerine destek olan Engelsiz Eğitim Vakfı’nın kurucusudur ve halen Vakfın başkanlığını yürütmektedir. YILMAZ, aynı zamanda İstanbul Kent Üniversitesi mütevelli heyeti başkanıdır.

                                                                                

KENT’TEN
HABERİNİZ OLSUN