Kent Üniversitesi

Yabancı Dil Kursları

 

Genel Bilgi

TÖMERKENT bünyesinde açılan genel yabancı dil kurslarımız, Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve Programı’na (CEFR) uygun olarak A1, A2, B1 ve B2 seviyelerinde düzenlenir. Bu 4 seviye, pratik ve günlük yabancı dil kullanım becerilerinin yanı sıra, akademik dil becerisini de geliştirmektedir. Program Ekim ve Şubat aylarında başlayıp, her bir kur 8 hafta boyunca süren 64 saatlik programlardan oluşur.

Kurslara Katılım Koşulları ve Seviye Tespit Sınavı

Katılımcılarımızın, kursa başlamadan önce sitemizde bulunan seviye tespit sınavına girmesi gerekmektedir. Seviye Tespit Sınavı Kent Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından hazırlanmıştır. Derslere en az %85 oranında devam etme zorunluluğu bulunmaktadır.

Kimler Katılabilir?

Bir yabancı dil öğrenmek ve bilgisini geliştirmek isteyen herkes programımızdan yararlanabilir. İstanbul Kent Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından hazırlanan seviye tespit sınavına girdikten sonra, size en uygun seviye belirlenir ve bu seviyeden yabancı dil eğitiminize başlayabilirsiniz.

İstanbul Kent Üniversitesi, yabancı dil eğitiminde Avrupa Konseyi tarafından hazırlanmış, amacı dil eğitimini tüm ülkelerde standart hale getirmek olan AVRUPA DİL PASAPORTU kullanılmaktadır.

Amaç ve hedefler

Genel yabancı dil kurslarımız 4 temel amaç üzerine yoğunlaşmaktadır:

Yabancı dil bilgisi ve kelime dağarcığını geliştirmek

Dinleme ve okuduğunu anlama becerilerini geliştirmek

Konuşma ve telaffuz akıcılığını geliştirmek

Yazma becerilerini geliştirmek

 

Kurs Süreleri ve Günleri

Hafta içi kursları

Toplam süre: 8 hafta

Toplam ders saati: 64 saat

Ders günleri ve saatleri

Hafta içi kursları:

Pazartesi: 19.00-22.00 (3 saat)

Çarşamba: 19.00-22.00 (3 saat)

Perşembe 19.00-21.00 (2 saat)

Hafta sonu kursları:

Cumartesi: 10.00-14.00 (4 saat)

Pazar: 10.00-14.00 (4 saat)

 

Kurs içeriği

Her seviyede toplam 64 saat eğitim vardır. Dil bilgisi, okuma, dinleme, konuşma ve yazma alanlarında, İstanbul Kent Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu öğretim kadrosu tarafından eğitim verilmektedir.

Katılımcıların bir üst kura geçebilmesi için kur içi değerlendirmeleri başarıyla tamamlaması ve 8 haftalık dönemin sonunda yapılacak sınavdan geçer not almaları gerekmektedir.

 

Program Ücreti: 1950 TL (KDV Dahil)

 

Programa kaydolmak için aşağıdaki formu doldurunuz:

forms.office.com/r/BPTsAyGqUj 

KENT’TEN
HABERİNİZ OLSUN