Uluslararası İlişkiler ve Erasmus Ofisi Direktörlüğü

Uluslararası İlişkiler ve Erasmus Ofisi, öğrencilere global bir vizyon kazandırmayı hedeflemektedir. Erasmus programları ve uluslararası iş birlikleri aracılığıyla öğrencilere yurtdışında eğitim, staj ve araştırma olanakları sunarak, akademik ve kişisel gelişimlerine katkı sağlamaktadır. Ofisimiz, öğrencilerin kültürel deneyimlerini zenginleştirirken, farklı ülkelerden gelen öğrencileri de misafir ederek kültürlerarası etkileşimi teşvik etmektedir. Öğrencilerimizin uluslararası alanda rekabetçi bireyler olarak yetişmelerini desteklemek için danışmanlık hizmetleri sunmaktadır.

Uluslararası İlişkiler ve Erasmus Ofisi, tam zamanlı uluslararası öğrenci kabulünde de aktif rol oynamaktadır. Üniversitemiz, dünyanın dört bir yanından gelen öğrencilere, çeşitli bölümler ve programlar aracılığıyla geniş bir eğitim yelpazesi sunmaktadır. Öğrenci kabul süreçlerinde rehberlik hizmetleri sağlayarak, başvuru aşamasından yerleşme sürecine kadar her adımda uluslararası öğrencilerimize destek vermektedir. Misafirperver ve destekleyici kampüs ortamımız, uluslararası öğrencilerin kendilerini evlerinde hissetmelerine yardımcı olmaktadır.

HEDEFLERİMİZ

İstanbul Kent Üniversitesi Uluslararası İlişkiler ve Erasmus Ofisi olarak, aşağıdaki hedefler doğrultusunda faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz:

• Global Vizyon Kazandırmak: Öğrencilerimize küresel perspektif kazandırarak, uluslararası arenada başarılı bireyler olmalarını sağlamak.
  • Kültürel Etkileşim: Farklı kültürler arasında köprüler kurarak, öğrencilerimizin kültürel farkındalıklarını ve hoşgörülerini artırmak.
  • Eğitim ve Araştırma İş Birlikleri: Dünya çapında saygın üniversiteler ve kurumlarla iş birliği yaparak, öğrencilerimize ve akademisyenlerimize yurtdışında eğitim, staj ve araştırma olanakları sunmak.
  • Destek ve Danışmanlık: Uluslararası öğrenci kabul süreçlerinde ve Erasmus programlarında öğrencilerimize kapsamlı rehberlik hizmetleri sunmak.
  • Akademik Gelişim: Öğrencilerimizin akademik başarılarını desteklemek için çeşitli uluslararası programlar ve projeler geliştirmek.
  • Kariyer Fırsatları: Öğrencilerimizin uluslararası kariyer olanaklarına erişimlerini kolaylaştırmak ve profesyonel gelişimlerini desteklemek.
  • Misafirperver Kampüs Ortamı: Uluslararası öğrencilerimizin İstanbul Kent Üniversitesi’nde kendilerini evlerinde hissetmelerini sağlamak için destekleyici ve kapsayıcı bir kampüs ortamı yaratmak.

İLKELERİMİZ

Tüm öğrenci, veli ve dış paydaş ilişkilerinde erişilebilirlik, şeffaflık, fırsat eşitliği, çözüm odaklılık ve memnuniyet ilkelerini benimsemekteyiz.

Tam zamanlı Uluslararası Öğrenci Başvuruları: international@kent.edu.tr
Erasmus ve Değişim Programları: erasmus@kent.edu.tr