2020 - 2021 Bahar Dönemi Ders Seçimleri

Tarih : 22.02.2021

Her dönem başında Akademik takvimde belirtilen tarihlerde ders seçim zorunluluğu bulunmaktadır. Ders seçimi yapmayan öğrenciler derslere ve sınavlara katılamazlar ayrıca aktif öğrenci olarak görünmezler. Ders Seçme ile ilgili işlemler aşağıda yer almaktadır.

• Her öğrencinin ders seçme işlemini OİS sistemi üzerinden yapması gerekmektedir.

• Ders seçimi yapmak için belirtilen tarihlerde sistemden derslerin seçilip danışman onayına gönderilmesi gerekmektedir.

• Mali onayı olmayan öğrenciler ders seçimlerini yapamazlar.

• Ders seçimlerinde öncelikle daha önce alıp başarısız olunan derslerin alınması gerekmektedir.

• Şartlı geçer DD ve -DC notu olan dersleri isteğe bağlı ortalamayı yükseltmek için alabilirsiniz. Son alınan not geçerlidir.

• Zorunlu ve seçmeli derslerin tümünü seçmeniz gerekmektedir. Sadece seçtiğiniz derslere girebilirsiniz.

• Anadal için maksimum 30 kredi ders seçebilirsiniz. (AKTS Değil Ulusal Kredi)

• ÇAP için maksimum 15, YANDAL için Maksimum 12 kredilik ders alabilirsiniz. (AKTS Değil Ulusal Kredi)

• ÇAP ve YANDAL öğrencileri anadal derslerini anadal kullanıcınızdan, ÇAP/YANDAL derslerini ise diğer kullanıcınızdan seçmeniz gerekmektedir.

• Bütünleme not girişlerinin devam etmesinden dolayı ders seçimleri 23 Şubat 2021 Salı 10:00’dan itibaren başlayıp, 7 Mart 2021 Pazar akşam 23:59’a kadar devam edecektir.

• Ders alma işlemini tamamlayıp danışman onay işlemi de gerçekleştikten sonra UZEM sisteminden dersler açılacaktır. Danışman onayı olmadan derslere katılım yapılamaz.

• Ders programı Eğitim Planlama Direktörlüğü tarafından ilan edilecektir.

• Ön koşullu derslerde şartı sağlamayanlar devamındaki dersi alamazlar.

• Bütünleme not girişleri devam etmesinden dolayı 23 Şubat saat 10:00 da başlayacaktır.

Nasıl yapılır:

Ders seçimi dokümanları için tıklayınız.

İletişim: