Kent Üniversitesi

2020-2021 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ DGS (DİKEY GEÇİŞ SINAVI) KAYITLARI

Tarih : 10.10.2020

2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılında Üniversitemize Dikey Geçiş ile kayıt hakkı kazanan öğrenciler, 09-13 Ekim 2020 tarihleri arasında e-devlet kapısı üzerinden “e-kayıt” yöntemiyle veya Üniversiteye şahsen gelerek 09-15 Ekim 2020 tarih ve 10:00-17:00 saatleri arasında kayıtlarını yaptırabilirler.

Bu yöntemlerden herhangi biriyle, belirtilen tarihlerde kayıtlarını yaptırmayanlar Üniversitemize kayıt haklarını kaybederler.

Kayıtlarımız 3 aşamadan oluşmaktadır.

ÖN KAYIT EKRANLARI: sistemde ön kayıt formlarımız bulunmaktadır. http://ois.kent.edu.tr/onkayit adresinden giriş yapıp Önkayıt formlarını doldurunuz.

MALİ ONAY: Tam burslu yerleşen adaylar hariç eğitim ücretlerini yatırıp Mali Yükümlülüğünü tamamlamanız gerekecek. Ödemleri online yapabileceğiniz gibi Yerleşkeden anlaşmalı Kredi kartları veya OTS sistemi ile de yapabilirsiniz.
Peşin Ödeme: Peşin ödeme, kredi kartına tek çekim veya EFT / Havale ile ücretin tamamının ödenmesidir. Peşin ödemelerde %7 indirim yapılmaktadır. Kredi kartı ile online olarak da ödeme yapabilirsiniz. Ön kayıt ekranlarını tamamladıktan sonra online ödeme ekranına yönlendirileceksiniz.

Havale/EFT: Kayıt esnasında elden nakit para alınmamaktadır. Ödemelerini EFT/Havale ile yapabilirsiniz. Bunun için hesap bilgilerimiz aşağıda yer almaktadır. Tamamını Nakit/EFT ile ödemeniz durumunda %7 indirim yapılmaktadır. Ödeme yaptıktan sonra dekontu maliisler@kent.edu.tr mail adresine gönderilmesi gerekmektedir.

  • VAKIFBANK ETİLER ŞUBESİ – İBAN: TR68 0001 5001 5800 7306 1774 28
    Alıcı: İstanbul Kent Üniversitesi Açıklama: Öğrenci Ad/Soyad ve T.C. Kimlik No
     
  • DENİZBANK - İBAN : TR27 0013 4000 0146 3994 5000 09
    Alıcı: İstanbul Kent Üniversitesi Açıklama: Öğrenci Ad/Soyad ve T.C. Kimlik No

Kredi Kartına Taksit İmkânı: Öğrenim ücreti ödemesi için anlaşmalı bankalardan (Vakıfbank, Yapı Kredi, Akbank, İş Bankası, Garanti BBVA, QNB Finansbank) 9 taksit imkânı sunulmaktadır. Kredi kartı ile taksit imkanı, online sanal poslardan veya Taksim yerleşkemizdeki fiziki poslar aracılığıyla yapılabilmektedir. Ödenecek tutar kadar kredi kartı limiti olması gerekir. Ödemenizi tek bir karttan çekebileceğiniz gibi birden fazla karttan da yapabilirsiniz. Kredi kartı ile ödeme, öğrenci dışında farklı bir kişi tarafından da sağlanabilir. 

OTS Sistemi: Otomatik Tahsilat Sistemi anlaşmalı banka aracılığıyla yapılmaktadır. Ödenecek tutar üzerinden yine 9 taksit şeklinde yapılır. Ayrıca bir komisyon veya faiz alınmaz. Belirtilen tarihlerde ödemelerinizi açılan hesaba yatırmanız yeterli olacaktır. Geç yatırılan taksitlere banka tarafından gecikme bedeli alınabilir. Zamanında yapılan ödemeler için ekstra bir işlem ücreti alınmaz. OTS açacak kişinin kredibilitesi yeterli olması gerekir. Takibe düşen kişilere banka onay vermeyebilir.

KESİN KAYIT İŞLEMİ: Kesin kayıtları e-devlet üzerinden tamamlanabileceği gibi Taksim Yerleşkesine gelerek de yapabilirsiniz.

İntibak işlemleri için önlisans Transkriptinizi, Ders içerikleriniz ve önlisans diplomanızı getirmeniz gerekecektir.

Detaylı Bilgi İçin: ogrenciisleri@kent.edu.tr