2020-2021 Güz Dönemi Yatay Geçiş Başvuruları

Tarih : 04.07.2020

• Herhangi bir yükseköğretim kurumunda okuyan bir öğrenci, “Yükseköğretim Kurumlarında Ön lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal ile Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik” gereğince kurum içi veya kurumlar arası yatay geçiş hakkından faydalanabilir. Bununla birlikte Merkezi Yerleştirme Puanı ile gerekli şartların sağlanması şartıyla hem ön lisans hem de lisans eğitiminde istenilen yarıyıl yatay geçiş yapılabilir.

YATAY GEÇİŞ TAKVİMİ

Başvurular : 6 Temmuz 2020-16 Ağustos 2020
Sonuçların İlanı : 19 Ağustos 2020
Kesin Kayıtlar : 24 Ağustos 2020
Yedek Kayıtları : 01 Eylül 2020-04 Eylül 2020

YATAY GEÇİŞ KONTENJAN ve ÜCRETLERİ

Kontenjanlar için tıklayınız…

Ücretler ve Taban puanları için tıklayınız… ( Ortalama ile gelenler için de yerleştiği puana göre burs verilmektedir.),

BAŞVURU İÇİN GEREKEN EVRAKLAR

Başvuran adaylar kesin kayıt sırasında aslını getirmek kaydıyla başvurularını mail ile de yapabilirler. yataygecis@kent.edu.tr mail adresine belgeleriniz ile birlikte başvuru formunu doldurup gönderebilirsiniz. Eksik veya okunmayan başvurular geçerli değildir. Kazanan adaylar kesin kayıtta belgelerin aslını getirmek zorundalar.

• Başvuru Formu (Tıklayınız…)
  • Öğrenci Belgesi (e-imzalı, e-devletten ve ıslak imzalı olabilir)
  • Nüfus cüzdan örneği,
  • ÖSYS Yerleştirme Belgesi,
  • ÖSYS Sonuç Belgesi (Tüm puan türlerinin olduğu çıktı),
  • Transkript (Eğitim almış ise istenmektedir.),
  • Onaylı Ders içeriği (Eğitim almış ise istenmektedir.),
  • Vesikalık Resim.

Yurt Dışı Başvuru için Gereken Evraklar için tıklayınız.

COVİD-19 Dolayı YÖK’ün esasları uygulanacaktır. tıklayınız.

Kurum içi yapacaklar için transkript ve ders içeriğine gerekmez. ÖSYM sonuçları ise istenmektedir.

Kabul edilen adaylar ilan edildikten sonra Kaydını tamamlamak için kayıtlı olduğu Üniversiteden “Kaydında bir sakınca yok” olduğunu gösteren belgenin aslını getirmek zorundalar. Belgeyi getiremeyen adayların kayıtları yapılamaz. Haklarını kaybederler.

İLETİŞİM BİLGİLERİ

Öğrenci İşleri Direktörlüğü

Taksim Yerleşkesi: Cihangir Mahallesi, Sıraselviler Caddesi, No:71, 34433 Beyoğlu İSTANBUL

Tel: 0212 610 10 10 Dahili: 240