2021-2022 Akademik Yılı Eğitim Süreci Hakkında Önemli Duyuru

Tarih : 10.09.2021

Değerli İstanbul Kent Üniversiteliler,

Üniversitemizde 2021-2022 eğitim öğretim yılı güz dönemi, 11 Ekim 2021 Pazartesi günü başlayacaktır. 2021-2022 eğitim öğretim yılı güz döneminde eğitimlerimiz, yüz yüze ve online olarak yapılacaktır. Yüz yüze eğitimler aynı zamanda senkron olarak (hibrit eğitim) online takip edilebileceğinden, teorik derslere fiziki katılım tercihe bağlıdır.

Kampüsümüz genelinde maske takma zorunluluğu devam edecek, riskli vakaların takibi amacı ile kampüs girişinde HES kodu kontrolü ile aşı ve negatif PCR kontrolü, üniversitemiz tarafından yapılacaktır.

Aşı yaptırmamış olanlar, kampüs alanına girişlerde son 72 saat içerisinde alınmış negatif PCR testi sonucunu ibraz etmek zorunda olup, PCR testi sonuçlarının 72 saat geçerli olması nedeniyle, süre bitiminde yeni bir test sonucu ibrazı gerekecektir. Aşılarını tamamlamayan veya son 72 saat içerisinde alınmış negatif PCR testi sonucunu ibraz edemeyen öğrenci veya çalışanlar hiçbir surette kampüs alanına alınmayacaktır.

Ülkemizde 15 yaş üzeri her bireyin aşı yaptırabileceğini vurgular, tüm personel ve öğrencilerimizin aşılarını 01/10/2021 tarihine kadar tamamlayarak E-Nabız sistemi üzerinden aşı sertifikalarını oluşturmalarını, daha önce COVID-19 geçiren öğrenci ve çalışanlarımızın da Sağlık Bakanlığı'nın belirleyeceği takvime uygun olarak, zamanı geldiğinde, aşılarını olmalarını tavsiye ederiz.

Salgının seyrine göre dönem boyu dersler ve kampüs kuralları ile ilgili yeni kararlar alınması gerekebileceğini hatırlatır, konu ile ilgili Sağlık Bakanlığı ve Yükseköğretim Kurulu’nun tavsiyelerinin yakından takip edileceğini bildiririz.

İstanbul Kent Üniversitesi Rektörlüğü