2021-2022 Akademik Yılı Tek Ders Sınavı

Tarih : 10.07.2022

Mezuniyet Aşamasında Olan Öğrencilerimizin Dikkatine,

Üniversitemiz 2021-2022 akademik yılı bahar yarıyılı sonu tek ders sınavları, 22.07.2022 tarihinde gerçekleşecektir. Tek ders başvuruları 18.07.2022-20.07.2022 tarihleri arasında bağlı bulunan fakülte/myo sekreterliğine dilekçe ile şahsen yapılacaktır.

Tek Ders Sınavı Hakkında Bilgilendirme

• Mezuniyet için tüm derslerini başarı ile tamamlayıp tek dersi kalan öğrencilerden bu dersi daha önce almış ve devam şartını sağlamış olanlara her yarıyılın sonunda tek ders sınav hakkı verilir.
• Almış olduğu tüm derslerden başarılı olmuş ve GNO’su 2,00 ve üzerinde olan ancak sadece devam şartını sağladığı bir dersten FF veya FG notu olan öğrencilere, dersin açıldığı yarıyıl ve öğrenim süresine bakılmaksızın tek ders sınav hakkı verilir.
• Devamsızlıktan başarısız olunan ve/veya daha önce hiç alınmayan bir dersin tek ders sınavına girilemez.
• Öğrencilerin tek ders sınavına girebilmesi için sınavına gireceği dersi belirtir bir dilekçe ile bağlı bulunduğu fakülte/myo sekreterliğine başvurarak, tek ders sınav hakkını kullanmak istediğini bildirmesi gerekir.
• Öğrencinin, tek ders sınavından başarılı sayılabilmesi için 100 üzerinden en az 50 puan alması gerekir.
• Tek ders sınavının mazeret hakkı olmaz.