Kent Üniversitesi

2023-2024 Akademik Yılı Güz Dönemi Yüksek Lisans Ve Doktora Başvuruları Başladı

Tarih : 05.06.2023

2023-2024 AKADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİ YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA BAŞVURULARI BAŞLADI

Tarih: 05.06.2023

Başvuru için tıklayınız

Program Adı Türü Kontenjan Başvuru koşulları
Pedodonti Doktora Kontenjanımız Dolmuştur Diş Hekimliği Fakültesinden mezun olmak.  ALES Sayısal puan türünden ve Yabancı Dil Sınavından en az 55 puan almak.
Ortodonti  Doktora Kontenjanımız Dolmuştur Diş Hekimliği Fakültesinden mezun olmak.  ALES Sayısal puan türünden ve Yabancı Dil Sınavından en az 55 puan almak.
Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Doktora Kontenjanımız Dolmuştur Diş Hekimliği Fakültesinden mezun olmak.  ALES Sayısal puan türünden ve Yabancı Dil Sınavından en az 55 puan almak.
Restoratif Diş Tedavisi Doktora Kontenjanımız Dolmuştur Diş Hekimliği Fakültesinden mezun olmak.  ALES Sayısal puan türünden ve Yabancı Dil Sınavından en az 55 puan almak.
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Doktora Kontenjanımız Dolmuştur Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Turizm ve Otelcilik, Beslenme ve Diyetetik, Gıda Mühendisliği alanlarından lisans ve yüksek lisans mezunu olmak.  ALES Sözel puan türünden ve Yabancı Dil Sınavından en az 55 puan almak.
İşletme Yönetimi Tezli YL Kontenjanımız Dolmuştur Lisans mezunu olmak, ALES EA puan türünden en az 55 puan almak.
Uluslararası İşletmecilik Tezsiz YL Kontenjanımız Dolmuştur Lisans mezunu olmak.
Sağlık Yönetimi Tezli YL Kontenjanımız Dolmuştur Lisans mezunu olmak, ALES EA puan türünden en az 55 puan almak.
Sağlık Yönetimi Tezsiz YL Kontenjanımız Dolmuştur Lisans mezunu olmak.
İş Sağlığı ve Güvenliği  Tezsiz YL Kontenjanımız Dolmuştur Lisans mezunu olmak.
Klinik Psikoloji Tezli YL Kontenjanımız Dolmuştur Tıp Fakültesi, Psikoloji, PDR alanında lisans mezunu olmak, ALES EA puan türünde en az 55 puan almak.
Klinik Psikoloji Tezsiz YL Kontenjanımız Dolmuştur Tıp Fakültesi, Psikoloji, PDR alanında lisans mezunu olmak.
Beslenme ve Diyetetik Tezli YL Kontenjanımız Dolmuştur Tıp Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik, Gıda Mühendisliği, Tıbbi Biyokimya, Tıbbi Biyoloji ve Genetik alanında lisans mezunu olmak. ALES Sayısal puan türünden en az 55 puan almak.
Beslenme ve Diyetetik Tezsiz YL Kontenjanımız Dolmuştur Tıp Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik, Gıda Mühendisliği, Tıbbi Biyokimya, Tıbbi Biyoloji ve Genetik alanında lisans mezunu olmak.
Halk Sağlığı Hemşireliği Tezli YL Kontenjanımız Dolmuştur Hemşirelik lisans mezunu olmak, ALES Sayısal puan türünden en az 55 puan almak.
Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler (İngilizce) Tezli YL Kontenjanımız Dolmuştur Lisans mezunu olmak. ALES EA puan türünden ve Yabancı Dil Sınavından en az 55 puan almak.
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Tezli YL Kontenjanımız Dolmuştur Lisans mezunu olmak, ALES Sözel puan türünden en az 55 puan almak.
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Tezsiz YL Kontenjanımız Dolmuştur Lisans mezunu olmak.
Çocuk Gelişimi Tezli YL Kontenjanımız Dolmuştur Çocuk Gelişimi, Okul Öncesi Eğitimi vs. ilgili alanların birinden lisans mezunu olmak. ALES EA puan türünden en az 55 puan almak.​

 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Döneminde Lisansüstü Programlara öğrenci kabulünde;

I-Uluslararası İşletmecilik Tezsiz Yüksek Lisans, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Tezsiz Yüksek Lisans, Beslenme ve Diyetetik Tezsiz Yüksek Lisans, İş Sağlığı ve Güvenliği Tezsiz Yüksek Lisans ve Sağlık Yönetimi Tezsiz Yüksek Lisans Programlarına müracaat eden adaylar; müracaat öncesi mezun olduğu Lisans programlarındaki not ortalamalarına göre sıralanarak kontenjan dahilinde kabul edilir. 

II-İşletme Yönetimi Tezli Yüksek Lisans, Sağlık Yönetimi Tezli Yüksek Lisans, Beslenme ve Diyetetik Tezli Yüksek Lisans, Çocuk Gelişimi Tezli Yüksek Lisans, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Tezli Yüksek Lisans ve Halk Sağlığı Hemşireliği Tezli Yüksek Lisans Programlarına müracaat eden adaylar; ALES puanının %50’si ve lisans mezuniyet notunun %50’sinin toplamından oluşacak genel puan üzerinden sıralanarak kontenjan dahilinde kabul edilir. Yabancı uyruklu adayların başvuruları, kabul kriterlerini sağladıkları takdirde kendi aralarında değerlendirilir ve genel kontenjana dahil edilir.

III-Pedodonti Doktora, Ortodonti Doktora, Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Doktora ve Restoratif Diş Tedavisi Doktora Programlarına müracaat eden adaylar ALES puanının %50’si, lisans mezuniyet notunun %20’ si ve yazılı bilim sınavı veya sözlü mülakatın %20’si ve yabancı dil sınavının %10‘unun toplamından oluşacak genel puan üzerinden sıralanarak kontenjan dahilinde kabul edilir. Yabancı uyruklu adayların başvuruları, kabul kriterlerini sağladıkları takdirde kendi aralarında değerlendirilir ve genel kontenjana dahil edilir.

IV-Gastronomi ve Mutfak Sanatları Doktora programına müracaat eden adaylar ALES puanının %50’si, lisans mezuniyet notunun %20’ si ve yazılı bilim sınavı veya sözlü mülakatın %20’si ve yabancı dil sınavının %10‘unun toplamından oluşacak genel puan üzerinden sıralanarak kontenjan dahilinde kabul edilir. Yabancı uyruklu adayların başvuruları, kabul kriterlerini sağladıkları takdirde kendi aralarında değerlendirilir ve genel kontenjana dahil edilir. Belirlenen programlar dışında gelen öğrenciler için bilimsel hazırlık dersi uygulatılır.

V-Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Tezli Yüksek Lisans (İngilizce) programına müracaat eden adaylar; ALES puanının %50’si, lisans mezuniyet notunun %25’i ve yabancı dil sınavı notunun %25’i toplamından oluşacak genel puan üzerinden sıralanarak kontenjan dahilinde kabul edilir. Yabancı uyruklu adayların başvuruları, kabul kriterlerini sağladıkları takdirde not ortalamalarına göre kendi aralarında değerlendirilir ve genel kontenjana dahil edilir.

VI-Klinik Psikoloji Tezli Yüksek Lisans programlarına müracaat eden adaylar; ALES puanının %50’si, lisans mezuniyet notunun %30’u ve yazılı bilim sınavı veya sözlü mülakatın %20’si toplamından oluşacak genel puan üzerinden sıralanarak kontenjan dahilinde kabul edilir. Klinik Psikoloji Tezsiz Yüksek Lisans programlarına müracaat eden adaylar; lisans mezuniyet notunun %50’si ve yazılı bilim sınavının %50’sinin toplamından oluşacak genel puan üzerinden sıralanarak kontenjan dahilinde kabul edilir. Yabancı uyruklu adayların başvuruları, kabul kriterlerini sağladıkları takdirde kendi aralarında değerlendirilir ve genel kontenjana dahil edilir.

ÖNEMLİ NOT: Tüm yüksek lisans ve doktora programlarında istenilen başvuru sayısına ulaşıldığı takdirde, bilimsel değerlendirme süreçleri belirlenen tarihler dışında da yapılabilecektir.

2023-2024 Akademik Yılı Güz Yarıyılı Program Ücretleri ve Ödeme Koşullarına ulaşmak için tıklayınız

Başvuru için tıklayınız

Başvuru tarihleri ve diğer önemli tarihlere ulaşmak için akademik takvime buradan ulaşabilirsiniz.

Burs Yönergesi için tıklayınız

Enstitü Programları Tanıtım Videoları için tıklayınız

İletişim: enstitu@kent.edu.tr​​​