Kent Üniversitesi
Çocuk ve Ergenlerde Bilişsel Terapi Uygulamaları

Çocuk ve Ergenlerde Bilişsel Terapi Uygulamaları

Tarih : 18.08.2020

Robert D. Friedberg tarafından ilk kez 2002 yılında yayınlandığında dünyada eğitici ve yönlendirici yönüyle büyük ses getiren “Çocuk ve Ergenlerde Bilişsel Terapi Uygulamaları: Klinik Uygulamalarda Temel İlkeler” kitabının “kapsamı geliştirilmiş en yeni halini” yayına hazırlama görevini İstanbul Kent Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Uluslararası Kognitif Terapiler Birliği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Zihni Sungur üstlendi.

Çocuk ve ergenlerde bilişsel davranışçı terapi hakkındaki gelişmeleri ve yeni bakış açısını aktaran kitapta özellikle çok kültürlülüğün farkında olmanın tedavinin bireyin ihtiyaçlarına göre biçimlendirilmesi hayati önem taşıdığı, yaşantısal öğrenmenin bir zorunluluk olduğu ve danışanlardan öğrenmenin küçümsenmemesi gerektiğinin altı çizildi. Düşyeri Kitap etiketi ile yayımlanan, Psikiyatrist ve psikologların referans kitaplarından biri olma özelliğini taşıyan kitap aynı zamanda mesleğe yeni başlamış terapist adayları için bir rehber, alana ilgi duyan anne ve babalar için de değerli bir bilgi kaynağı olma özelliği taşıyor.

Prof. Dr. Sungur, “Bilişsel Davranışçı Terapilerin” ülke ve dünya genelinde yaygınlaştırılması için büyük çaba harcadıklarını da kaydederek şunları söyledi;

“Bugün dünyada giderek iyi uygulamaların rutin parçası hâline gelen ‘Çocuk ve Ergenlerde bilişsel tedavi uygulamaları’ konusunda ülkemizde kullanılabilecek Türkçe rehber kaynak ve kitaplara ihtiyaç olduğu bilinen bir gerçektir. Robert D. Friedberg’in, çocuk ve ergenler ile çalışan ruh sağlığı uzmanları ve adayları için rehber niteliğinde olan bu kitabı aynı zamanda, ebeveynlere ve içindeki çocuğu keşfetmek isteyen yetişkinlere de kılavuz olacaktır”