Ek Kontenjan ile Kayıt Yaptıran Öğrenciler İçin İngilizce Muafiyet ve Seviye Belirleme Sınavı
Tarih : 17.10.2025
Üniversitemizin İngilizce eğitim veren bölümlerine ek kontenjan ile kayıt yaptıran öğrencilerimiz için 17 Ekim Cuma günü saat 10:00'da İngilizce Muafiyet ve Seviye Belirleme Sınavı düzenlenecektir.
Sınav, Taksim Yerleşkesi B Blok 4. katta yer alan B401 numaralı bilgisayar laboratuvarında gerçekleştirilecektir.
Sınav Süreci Hakkında Bilgilendirme
Sınav, öğrencilerimizin İngilizce dil seviyelerini belirleyerek en uygun sınıflara yerleştirilmeleri amacıyla iki aşamalı bir değerlendirme sürecini içermektedir:
- A1 ve A2 Seviyeleri: Yapılacak olan ilk sınav sonucunda İngilizce seviyesi A1 veya A2 olarak belirlenen öğrencilerimiz, mevcut seviyelerine uygun hazırlık sınıflarına doğrudan yerleştirilerek eğitimlerine başlayacaklardır.
- B1 ve Üzeri Seviyeler: İlk sınav sonucunda B1 ve üzeri bir seviyede olduğu tespit edilen öğrencilerimiz, ikinci bir değerlendirme aşamasına alınacaktır. Bu aşamada, öğrencilerimizin yazma ve konuşma becerilerini ölçmek amacıyla %50 yazma ve %50 konuşma ağırlıklı ek bir sınav daha uygulanacaktır. Bu sınavın sonucuna göre öğrencilerimizin hazırlık programından muaf olup olmayacakları veya hangi seviyeden başlayacakları belirlenecektir.
Tüm yeni öğrencilerimize önemle duyurulur.