European Association for International Education (EAIE) Glasgow 2026 Conference and Exhibition
Tarih : 11.09.2026
Avrupa’nın en büyük ve en prestijli uluslararası yükseköğretim buluşması olarak kabul gören ve bu yıl 36’ncısı 8–11 Eylül 2026 tarihlerinde Glasgow, İskoçya, Birleşik Krallık’ta düzenlenen European Association for International Education (EAIE) Glasgow 2026 Conference and Exhibition’a İstanbul Kent Üniversitesi olarak katılmaktan mutluluk ve gurur duyduk. Üniversitemiz etkinlik boyunca Erasmus+ ve Yurtdışı Programlar Direktörümüz Öğr. Gör. Emre ATSÜ tarafından temsil edilmiştir.
Organizasyon süresince çeşitli toplantı, oturum, panel ve çalıştaylarda yer alınmış; mevcut partnerlerimizle ilişkilerimizi güçlendirmeye ve farklı ülkelerden yükseköğretim kurumlarıyla yeni akademik ortaklıklar geliştirmeye yönelik temaslarda bulunulmuştur. Öğrenci ve personel hareketlilikleri, çift diploma programları ve ortak proje fırsatları değerlendirilmiştir.
Avrupa Birliği’nin (AB) yürütme organı Avrupa Komisyonu’nun Yükseköğretim Birimi temsilcileriyle gerçekleştirilen görüşmelerde ise, Türkiye’den Erasmus+ hareketliliklerine katılan öğrenciler ile akademik ve idari personelin karşılaştığı vize sorunları gündeme taşınmış; hareketliliklerin önündeki bu engellerin azaltılmasına yönelik somut ve uygulanabilir politika seçenekleri ele alınmıştır.
Türkiye’nin Erasmus+ alanındaki çalışmalarına ve yükseköğretimimizin uluslararasılaşmasına sundukları değerli katkılar için Türkiye Ulusal Ajansı Başkanı Sayın İlker ASTARCI ve kıymetli ekibine; vizyon ve liderlikleri için Yükseköğretim Kurulu’na (YÖK) teşekkür ederiz.
İstanbul Kent Üniversitesi olarak küresel akademik ağımızı genişletmeye, mevcut iş birliklerimizi güçlendirmeye ve yeni uluslararası fırsatlar oluşturmaya devam ediyoruz.
#İstanbulKentÜniversitesi #IstanbulKentUniversity #EAIE2026 #EAIEGlasgow #ErasmusPlus #InternationalEducation #HigherEducation