Kent Üniversitesi

İKÜ & HHU Düsseldorf Exchange

Tarih : 12.01.2024

Değerli Öğrenciler, 

İstanbul Kent Üniversitesi ile Heinrich-Heine-Universität Düsseldorf (HHU Düsseldorf) arasında imzalanan ikili akademik iş birliği anlaşması kapsamında Üniversitemizin İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi çatısı altında bulunan İşletme ile Uluslararası Ticaret ve Lojistik bölümlerinden seçilecek bir grup öğrenci 20-27 Mayıs 2024 tarihleri arasında Almanya’nın Düsseldorf kentinde 7 gün sürecek kısa dönem öğrenci değişim programına katılacaklardır. Öğrencilere İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesinden bir akademik personel ve Rektörlük Uluslararası İlişkiler Temsilcisi Öğr. Gör. Emre ATSÜ refakat edecektir. Yukarıda belirtilen alanlarda lisans veya lisansüstü düzeyde eğitim gören öğrenciler programa başvuru yapabilirler.

Söz konusu değişim programı; HHU Düsseldorf kampüsünde düzenlenen dersler, Köln ile Mönchengladbach’ta gerçekleştirilen turistik ve şirket ziyaretlerinin yanı sıra İstanbul Kent Üniversitesi öğrencileri ile birlikte bu değişim programın bir parçası olan bir grup HHU Düsseldorf öğrencisinin katılımıyla yürütülecek sosyal faaliyetlerden oluşacaktır.

Programın birinci ayağı, 15-22 Nisan 2024 tarihleri arasında Üniversitemizde ağırlayacağımız Alman öğrenci grubu için İstanbul ve çevresinde düzenlenecek derslere, turistik ve şirket ziyaretleri ile sosyal faaliyetlere de azami katılım gerektirmektedir.

Bu program ücretli bir organizasyon olup, Best Western Hotel Ambassador’da 7 gece konaklama (oda + kahvaltı), uçak bileti, vize, seyahat sigortası ve yurtdışı harç pulu masrafları dahil fiyat kişi başı 1.100 Euro olacaktır.

Program tamamen İngilizce gerçekleşeceği için katılım sağlayacak öğrencilerin belirli bir düzeyde İngilizce bilmeleri beklenmektedir.

Başvurularınızı en geç 23 Şubat Cuma günü saat 17:00’ye kadar e-posta yoluyla iletebilirsiniz.

Başvuru E-Posta Adresi: erasmus@kent.edu.tr