Kent Üniversitesi

İngilizce Hazırlık Programı ve Muafiyet Sınavları Hk.

Tarih : 28.08.2020

2020-21 AKADEMİK YILI İNGİLİZCE HAZIRLIK PROGRAMINDA ÖĞRENİM GÖRECEK ve LİSANS ve ÖNLİSANS BİRİNCİ SINIF ZORUNLU ORTAK İNGİLİZCE DERSLERİNDEN MUAF OLMAK İSTEYEN ÖĞRENCİLER İÇİN DUYURU

 
Sevgili öğrencilerimiz,
 
• Diş Hekimliği (İngilizce) ve Psikoloji (İngilizce) bölümü öğrencileri için zorunlu olan İngilizce hazırlık programı Düzey Belirleme Sınavı (DBS) 31 Ağustos – 4 Eylül tarihleri arasındaki kayıt günlerinde yapılacaktır. Bu sınava girecek öğrencilerin kampüsteki İngilizce Hazırlık Programı masasında kayıt yaptırması gerekmektedir.
 
• Türkçe bir lisans ya da önlisans programa yerleştiği halde bir yıl isteğe bağlı İngilizce Hazırlık Programı’nda okumayı planlayan öğrenciler de bu sınava katılmak zorundadır.
 
• Online kayıt yaptıran öğrencilerimiz, DBS’ye 7 Eylül 2020 Pazartesi günü saat 14.00’te Taksim kampüsünde girecektir. Bu sınava girmeyen tüm öğrenciler başlangıç düzeyi olan A1’e yerleştirilecektir. 
 
• DBS sonuçları 8 Eylül Salı günü kent.edu.tr uzantılı öğrenci e-posta adreslerine gönderilecektir. Şahsi e-posta adreslerine bilgilendirme mesajı gönderilmez. 
 
• Diş Hekimliği (İngilizce) ve Psikoloji (İngilizce) bölümü öğrencileri için zorunlu olan İngilizce hazırlık programı Düzey Belirleme Sınavı sonucuna göre İngilizce yeterlik sınavımız olan KELT’e (Kent English Language Test) girme hakkı kazananlara ayrıca SMS ve telefonla da bilgi verilecektir. KELT, 9 Eylül 2020 Çarşamba günü 11.00’de yapılacaktır. Bu sınavda önce 70 dakikalık bir makale yazma kısmı, öğleden sonra ise iki kişilik gruplar halinde konuşma kısmı olacaktır. Konuşma kısmı için öğrencilerin hangi öğrenciyle eşlendikleri ve saat kaçta sınav dersliğinde olmaları gerektiği, yazılı sınav esnasında sınav dersliğine liste halinde asılacaktır. Öğrencilerin bu listeye bakmaları ve sınav dersliğinde doğru zamanlamayla bulunmaları gerekmektedir. 
 
• KELT sonuçları öğrencilerimize e-posta mesajı ve SMS şeklinde iletilecektir.     
 
• Türkçe bir lisans ya da önlisans programına yerleşen ve kazandıkları bölüm/programda zorunlu İNG 1 ve 2 derslerinden muaf olmak isteyen öğrencilerin kayıt günlerinde İngilizce Hazırlık Programı masasına kayıt yaptırmaları gerekmektedir. Bu öğrencilerin muafiyet sınavı 4 Eylül 2020 Cuma günü saat 16.00’da yapılacaktır. 
 
İngilizce öğrenme yolculuğunuzun keyifli ve verimli olmasını dileriz. Sınavlarınızda başarılar. 
 
İstanbul Kent Üniversitesi İngilizce Hazırlık Programı