Kent Üniversitesi

Karşılaşmalar + Başlangıçlar Sergisi Kuzguncuk İskele’de

Tarih : 01.11.2022

 

Kent İç Mimarlık, 2021-2022 yılı Karşılaşmalar + Başlangıçlar, 1. Yıl Sergisi’nden bir Seçki, Türkiye Tasarım Vakfı ev sahipliğinde, 1 Kasım – 1 Aralık 2022 tarihleri arasında Kuzguncuk İskelesi’nde!

Çatı’da Neler Oluyor?  İstanbul Kent Üniversitesi, Taksim Kampüsü, B Blok 4. kat Çatı, Ekim 2021’den beri çok sesli, eylem halinde. İç Mimarlık Bölümü, Kent’e “Merhaba!”, dedi. Yavaş yavaş dolan alet çantalarımız, yaparak kirlenen ellerimiz, üzerinde işlerin yükseldiği dağınık bir manzaraya bürünen masalarımız; buluşan aletlerimiz, seslerimiz, malzemelerimiz, zihinlerimiz, gözlerimiz ve düşlerimizle dolu bir stüdyo başladı. Sessiz çatı canlandı. Gece gündüz yaşadı. Karşılaştık ve başladık. 2021-2022 akademik yılında, İstanbul Kent Üniversitesi İç Mimarlık’ta Karşılaşanlar ve Başlayanlar ekibi olarak ilk yıl serüvenimizi, 21 Temmuz – 14 Eylül 2022 tarihleri arasında, yerinde, Çatı’da paylaşmıştık. Bir yıl boyunca ürettiğimiz işleri, süreçlerimizi ve tartışmalarımızı, mimarlık ve tasarım ortamı ile paylaşmanın ortamını yine yaparak kurmaya çalışmıştık: Karşılaşmalar + Başlangıçlar, 1. Yıl Sergisi. 

Ekim 2022’de Kent İç Mimarlık, Çatı’da birinci yılını doldurdu. Yıl boyunca, seminerler, keşif gezileri, workshoplar, söyleşiler, stüdyo deneyimleri ve tartışmalar, ve sergi dolayısıyla pek çok isim Çatı’da bulundu. Sürekli bir akış, heyecan ve enerji vardı. Şimdi, Çatı, Karşılaşmalar + Başlangıçlar, 1. Yıl Sergisi’nden Bir Seçki ile yaka değiştirip bir kez daha açılıyor.

01 Kasım 2022 Salı gününden itibaren Karşılaşmalar + Başlangıçlar, 1. Yıl Sergisi’nden Bir Seçki, Türkiye Tasarım Vakfı ev sahipliğinde Kuzguncuk İskelesi’nde. Bu seçki, bizler için Kent İç Mimarlık’ın yolculuğunu olduğu gibi sunmanın ötesinde bir yeniden keşif, değerlendirme ve inşa etme süreci: Bir yılımıza epey yakın bir bakış. Sizler de bu kolektif, sürekli keşif, paylaşım ve tartışma ortamımızı Kuzguncuk İskelesi’nde, iskelenin kendisi ile keşfetmeye davetlisiniz!


Karşılaşanlar / Başlayanlar, 2021-22 Ekibi

İstanbul Kent Üniversitesi
Sanat ve Tasarım Fakültesi
İç Mimarlık Bölümü
2021-2022, Güz + Bahar Dönemi
 
ÇATI’DA NELER OLUYOR?
KARŞILAŞMALAR + BAŞLANGIÇLAR
1. Yıl Sergisi

 
01 Kasım – 01 Aralık 2022
Pazartesi – Cumartesi, 10.00 – 18.00
Türkiye Tasarım Vakfı, Kuzguncuk İskelesi


Sergi Ekibi
Bilge Bal, Cem Doğan, Damla İnci, Reyna Erşan

Video
Lub 528, Asya Leman, Çağla Sumru Kesik
 

Karşılaşanlar + Başlayanlar Ekibi
Aslı Kıyak İngin (Bahar’22), Bilge Bal, Ceren Balkır Övünç (Bahar’22), Devrim Çimen, Eda Hafızoğlu (Bahar’22), Greys Paylan (Güz’21), Gülşah Aykaç (Güz’21), Gülşen Pelin Olcay, İhsan Bilgin, Nil Aynalı (Güz’21), Orhan Cem Doğan, Sezen Tarakçı, Tansel Korkmaz
Elif Öztürk, Fuat Mert Tüfekçi, Merve Bilge Taşbaş, Reyhan Atilla, Sedanur Korkusuz, Zehra Aslan

Kent İç Mimarlık, birinci yıl yolculuğundan kısa bir kesit:
Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=KqrsHAC2lzo&t=1s
 
Seminerler / Keşif Gezileri / Workshoplar / Söyleşiler / Stüdyo Deneyimleri / Tartışmalar
Ahmet Çorapçıoğlu, Ahmet Sertaç Öztürk, Akif Eyler, Aslıhan Demirtaş, Ayşenur Arslanoğlu, Barış Arman, Bilge Ar, Boğaçhan Dündaralp, Can Aytekin, Cansu Cürgen, Cem İlhan, Clement Luk Laurencio, Corpo Atelier, Damla Ertem, Damla Yalçın, Deniz Kantar, Dilara Sezgin, Ece Duran, Ece Ünübol, Elif Simge Fettahoğlu, Elif Kendir Beraha, Eren Su Kibele Yarman, Evrim Kavcar, Feridun İlker Olcay, Fırat Erdim, Gönenç Göçmengil, Hakan Tüzün Şengün, Han Tümertekin, Hilal Menlioğlu, Işık Güner, İpek Kay, Jülide Özarıcı, Mehmet Metin Polat, Melis Baloğlu, Mevce Çıracı, Murad Babadağ, Nermin Er, Necmi Sönmez, Neslihan Koyuncu Bali, Nevzat Sayın, Nursev Irmak Demirbaş, Oğul Can Öztunç, Ozan Gürsoy, Özkan Karababa, Samet Mor, Sarp Susüzer, Savaş Ekinci, Seda Sankur, Seda Kurt Şengün, Serra Barlas, Sinan Logie, Şafak Uysal, Şölen Kipöz, Ufuk Yeğenoğlu Sezgen, Zümra Çetinler

***
Sergiyi destekleri ile mümkün kılan İstanbul Kent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Necmettin Atsü’ye ve Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Tansel Korkmaz’a, sergi davetleri için Türkiye Tasarım Vakfı’na, Türkiye Tasarım Vakfı adına sergi organizasyonunu gerçekleştiren Türkiye Tasarım Vakfı Genel Sekreteri Rümeysa Boz’a ve Etkinlik Koordinatörü Elif Kartal’a, üretim destekleri için Şahin Arslan ve 98 Atelier ekibine teşekkürlerimizle.