Kent Üniversitesi

Kastamonu Mutfağı Akademide

Tarih : 10.11.2023

Kastamonu'nun gastronomik değerlerini akademik dünya ve gastronomi öğrencileri ile paylaşmak üzere “Kastamonu Mutfağı Akademide” projesi başlıyor!

Üniversitemiz ev sahipliğinde Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümümüz iş birliği ile başlatılan çalışmada Kastamonulu ustalar bölgeye ait yemekleri, teknikleri ve ürünleri anlatmak üzere öğrencilerle bir araya gelecek.

Türkiye’nin 4. yeryüzü pazarı olan “Slow Food Kastamonu Yeryüzü Pazarı” katılımcıları ve Kastamonu mutfağını temsil eden markalar üniversitemizde iki gün boyunca festival havasında Kastamonu’ya özel üryani eriği, mor sarımsak gibi ürünlerini sergileyecekler.

10-11 Kasım tarihlerinde Taksim Kampüsümüzde gerçekleşecek etkinlikte, 10 Kasım günü saat 13.00 “Coğrafi İşaretli ve Slow Food Nuhun Ambarı Listesinde Yer Alan Ürünlerin Yöresel Mutfakların Gelişimine Katkıları”, 14.00’te ise “Yöresel Mutfakların Nihai Tüketiciye Ulaşmasında Standardizasyon; yöresel lokantaların sürdürülebilirliği” konulu iki panel yapılacak.

Festivalde üreticilerden alışveriş yapmak mümkün olacak.

#kastamonumutfağıakademide