Kent Üniversitesi
PROF. DR. BİREN ve DR. İNCEKARA CRI TURK'E KONUK OLDU

PROF. DR. BİREN ve DR. İNCEKARA CRI TURK'E KONUK OLDU

Tarih : 28.07.2019

İstanbul Kent Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı ve Rektör yardımcısı Prof. Dr. Tuğrul Biren ile Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölüm Başkanı Dr. Rahmi İncekara, Doç. Dr. Michael Kuyucu'nun hazırlayıp sunduğu Akademik Bakış programının konuğu oldu.

Yayını izlemek için tıklayınız

İşte Prof. Dr. Biren ve Dr. İncekara'nın açıklamalarından satır başları;

- İstanbul Kent Üniversitesi iki yıl önce şehrin kalbinde Taksim'de Engelsiz Eğitim Vakfı (ENEV) tarafından kurulmuştur. Mütevelli Heyeti Başkanımız Berna Yılmaz Hanımefendi ve Rektörümüz de Prof. Dr. Zehra Neşe Kavak Hocamızdır.

- Ulaşım açısından en kolay ulaşılabilen bir üniversiteyiz.

- İstanbul Kent Üniversitesi, ilk kurulduğu aşamadan bugün geldiği aşamada sürekli üstüne koyarak devam eden bir yapıya sahip olduğunu gözlemliyoruz.

- Özellikle Sağlık ile İnsan ve Toplum bölümleri ile kendini tanıtan ve sürekli üzerine bir şeyler koyan üniversiteyiz.

- Kent Üniversitesi ilk yılında kendini tanıtan bir üniversite iken bu yıldan itibaren bakıldığında üniversite camiası içinde sürekli ileriye doğru giden ve burada kendisini tanıtan ülke içerisindeki önemli üniversitelerden biri haline geldiğini söyleyebiliriz.

- Tercih edilmemizdeki nedenlerden biri lokasyon, bir diğer neden de üniversite içerisindeki tarihi doku.

- İleriyi düşünen, yenilikçi ve bilime adanmış bir üniversiteyiz.

-Tecrübe ile bilgiyi aynı zamanda dinamizmle harmanlayıp daha fazla ileriye gitmeye çalışan bir üniversiteyiz.

- Diş Hekimliği Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi ile Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu ve normal Meslek Yüksek Okulu olmak üzere de iki tane meslek yüksek okulumuz var.

- İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi bünyesinde, İşletme,  Halkla İlişkiler ve Reklamcılık, Psikoloji, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi,  Sosyal Hizmet, Uluslararası Ticaret ve Lojistik bölümlerimiz yer alıyor.

- 2009 öğrenci, 121 akademik personel, 20 laboratuvar, 24 öğrenci kulübümüz var. Öğrenci başına düşen öğretim üyesi oranında en iyi durumda olan üniversitelerden biriyiz.

- Pozitif ayrımcılık noktasında hareket eden bir üniversiteyiz. Diğer üniversitelerden bizleri ayıran konulardan biri de burslardır.

- Kız öğrencilerin ve engelli öğrencilerin yüksek öğretime devam etmelerinin önünde maddi konuların engel oluşturmaması maksadıyla, Üniversite tercihlerinde ilk 5'e İstanbul Kent Üniversitesi'ni yazan kız öğrencilere ve engelli öğrencilere %30 oranında tercih bursu verilmektedir.

- Tercih konusunda öğrencilere öncelikle geleceğin meslekleri ve teknoloji konusunda yönlendiriyoruz.

- Gençlere önerim, bir mesleği 50 yıl yapacakmışsınız gibi düşünün ve tercih edeceğiniz mesleği önceden tanıyın. Meslek profesyonellerine gidin, danışın, görün. Çünkü sevmediğin bir mesleği uzun yıllar yapmak çok zor.