Kent Üniversitesi

REKTÖR

Prof. Dr. Necmettin ATSÜ

1968 İstanbul doğumlu olan Dr. Atsü; ilk ve orta öğrenimini İstanbul’da, lisans eğitimini ise Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde 1991 yılında tamamlamıştır.

Uzmanlık eğitimini Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı’nda alarak 2000 yılında Üroloji Uzmanı olmuştur.

İlaveten, Endoüroloji ve Üroonkoloji alanlarında, iki yıl daha aynı üniversitede çalışmalarına devam etmiştir. 2006 yılında Doçent, 2015 yılında ise Profesör ünvanı almıştır.

Çoğu yabancı dergilerde olmak üzere; 50’ye yakın yayını, yerli ve yabancı kongrelerde sunulmuş, 150’den fazla tebliği ve 300’ün üzerinde akademik atıfı bulunmaktadır.

Yurtiçi ve yurtdışı Üroloji kongrelerinde mesleki ödüllere sahiptir.

Ürolojik Cerrahi Derneği (ÜCD), Türk Üroloji Derneği (TÜD), Amerikan Üroloji Derneği (AUA) ve Avrupa Üroloji Derneği (EAU) başta olmak üzere pek çok bilimsel dernek üyeliği ve dergi hakemlik görevleri mevcuttur.

2015 yılından bu yana Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nde akademisyen olarak görev yapmaktadır.

Akademik kariyeri dışında; Üroloji hekimi olarak kamu ve özel sektöre bağlı farklı hastanelerde, 20 yıla yakın süredir çalışmalarına devam eden Dr. Atsü, 14 Ocak 2020 tarihinde İstanbul Kent Üniversitesi’ne Rektör olarak atanmıştır.

Eşi Dr. Öğretim Üyesi A. Nilhan Atsü Dermatoloji Uzmanı olup, oğlu M. Emre Atsü ise halen Oxford Üniversitesi Politika ve Uluslararası İlişkiler Bölümünde (DPIR) yüksek lisans eğitimini sürdürmektedir.

KENT’TEN
HABERİNİZ OLSUN