Kent Üniversitesi
Rektörümüz Bakü’de temaslarda bulundu

Rektörümüz Bakü’de temaslarda bulundu

Tarih : 22.12.2021

Rektörümüz Prof. Dr. M.Necmettin Atsü, 17 – 19 Aralık 2021 tarihlerinde Azerbaycan’da bir dizi ziyaretlerde bulundu.

Uluslararası Ofis Direktörümüz Berna Severge Bayizit’ın da eşlik ettiği ziyarette ilk olarak Şehitler Meydanı ve Türk şehitliğine gidilerek, şehitler anısına karanfil bırakıldı, yetkililerden şehitlik hakkında bilgi alındı. Ardından Azerbaycan Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Firudin Qurbanov, Meclis Eğitim Komisyonu üyesi milletvekilleri Prof. Musa Qasımlı ve Prof. Ceyhun Məmmədov ile Azerbaydaki üniversiteler ile yürütülecek ortak projeler üzerine görüşmelerde bulunuldu.

Ziyaretin ikinci gününde ise Rektörümüz Prof. Dr. M.Necmettin Atsü, ülkenin en köklü üniversitelerinden biri olan Azerbaycan Devlet Petrol ve Sanayi Üniversitesi Rektörü Prof. Mustafa Babanlı ile görüştü. Görüşmede, ikili iş birlikleri değerlendirildi.

Ziyaret kapsamında sağlık ve eğitim konularıyla ilgili olarak Azerbaycan Milli Meclis Milletvekili Melahat İbrahimkızı ile görüşüldü. İbrahimkızı, rektörümüze Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile iki ülkenin dostluğunu anlatan, kendi yazdığı “Beraber Yürüdük Biz Bu Yollarda” kitabını Prof. Atsü’ye armağan etti.

Ziyaretlerine 19 Aralık Pazar günü de devam eden Prof. Atsü, Khazar Üniversitesi M. Heyet Başkanı Prof. Hamlet İsahanlı ve Rektör İrada Khalilova ile görüştü. Burada ortak diploma programı, araştırma ve seminer çalışmaları ele alındı. Prof. Atsü öğrencilere uluslararası eğitim konusunda sunum yaptı.

Şehit çocuklarına destek

Ziyaret kapsamında ZƏFƏR Şehit Ailelerine Destek Birliği ile bir araya gelen Rektörümüz, şehit çocuklarının eğitimine destek için İstanbul Kent Üniversitesi olarak verilecek destekler hakkında değerlendirmelerde bulundu. Belirli sayıda burs ve şehit çocukları için kampüste kısa dönemli yaz kampı düzenlenmesi önerisi memnuniyetle karşılandı.

Azerbaycan gençleri çok başarılı

Yayın kuruluşlarının sorularını yanıtlayan Prof. Atsü, Türkiye’de eğitim alan Azeri öğrencilerin iki ülke dostluğuna katkı sağladığının altını çizerek şunları söyledi:

“Azerbaycan dışında okumak isteyenler için en doğru tercih Türkiye’dir. Biz onları öz kardeşlerimiz olarak görüyoruz. YÖK de bu birlikteliği teşvik ediyor. Azerbaycan gençleri çok başarılı. Daha fazla Azerbaycanlı öğrencileri üniversitemize bekliyoruz.”

FOTOĞRAF & VİDEO