Kent Üniversitesi

Ders Seçme İşlemleri

Tarih : 10.10.2020

Sevgili Öğrenciler,

Önlisans ve Lisans Programları için ders seçimleri 10 Ekim 2020 Cumartesi saat 14:00’da sistem üzerinden açılacaktır. Ders seçimleri iki aşamadan oluşmaktadır. Derslerin seçilmesi ve danışmanın onaylaması diyebiliriz. Yeni kayıtlar dahil tüm öğrenciler ders seçimlerini yapmak zorundalar. Ders seçim işlemini yapmayan öğrenciler online derslere katılamazlar.

Sisteme http://ois.kent.edu.tr adresinden giriş yaparak derslerinizi bugün saat 14:00’dan sonra seçebilirsiniz. Ders seçerken aşağıdaki hususlara dikkat ediniz;

  • Her öğrenci zorunlu ve seçmeli derslerini seçip onaylatması gerekir.
  • Mali onayı olmayan öğrencilerin ders seçimlerinde hata verecektir. Mali işler birimi ile görüşüp onay kısmını tamamlatmanız gerekecektir. maliisler@kent.edu.tr
  • Bir sınıfta 30 AKTS ders bulunur. Ders seçerken eksik seçmemeye dikkat ediniz.
  • Bir öğrenci en fazla 30 Ulusal Kredi ders alabilir.
  • ÇAP öğrencileri de çap kullanıcı girişinden ders seçimlerini yapması gereklidir.

 Ders seçimlerinden sonra 12 Ekimde derslerimiz başlayacaktır. Dersler online olacağından ilk hafta canlı derslere katılamazsanız da kayıtlardan dersi izleyebilirsiniz. Bu yüzden ders seçimindeki sorunlardan dolayı panik olmanıza gerek yok. Sorunlarınızı öğrenci işleri birimine aşağıda belirtilen mailler aracılığı ile iletebilirseniz gün içinde dönüş olacaktır. bu sayede telefon yoğunluğu da yaşamamış oluruz.

 Ders seçimleri ile ilgili sistemde yapacaklarınızı anlatan dokümanlar linkte yer almaktadır. Ayrıca sisteme girişlerde duyurulara ve web sayfasında duyurulara da eklenecektir.

Yeni eğitim döneminde tüm öğrencilerimize başarılar dileriz.
Öğrenci İşleri Direktörlüğü