Ukrayna’daki yükseköğretim kurumlarında eğitim gören öğrencilerin yatay geçiş ve özel öğrencilik işlemleri hakkında duyuru

Tarih : 11.04.2022

Ukrayna’dan gelen öğrencilerin yatay geçiş ve özel öğrencilik koşulları Yükseköğretim Genel Kurulunun 28.03.2022 tarihli toplantısı sonrasında belirlenen esaslara göre yürütülecektir.

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından ilan edilen şartlar için tıklayınız.

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından ilan edilen şartlar ile ilgili kısa soru ve cevaplar için tıklayınız.

Başvurular, değerlendirmeler ve kayıtlar aşağıdaki takvime göre yürütülecektir.

Yatay Geçiş ve Özel Öğrencilik Başvuru Tarihleri 11-15 Nisan 2022
Sonuçların İlan Tarihi 20 Nisan 2022
Asil Öğrenci Kayıt Tarihleri 21-22 Nisan 2022
Yedek Öğrenci İlan Tarihi 23 Nisan 2022
Yedek Öğrenci Kayıt Tarihi 25 Nisan 2022

Ukrayna'daki Yüksek Öğretim Kurumlarında Eğitim Gören Öğrencilerin Yatay Geçiş Ve Özel Öğrencilik Kontenjanları için tıklayınız.
Yatay Geçiş ve Özel Öğrenci Başvuruları tıklayınız.

Yatay geçiş başvurusu yapan ancak yararlanamayan öğrencilerin ise 26-29 Nisan 2022 Cuma günü mesai bitimine kadar ilgili Fakülte Sekreterliğine özel öğrencilik için gerekli olan belgelerle beraber başvuru yapması gerekmektedir.