Kent Üniversitesi
Üniversitemizden Milli Sporculara Tam Burs

Üniversitemizden Milli Sporculara Tam Burs

Tarih : 16.03.2020

Vakıf Üniversiteleri ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında imzalanan protokolle uluslararası seviyede başarı kazanmış elit sporcular üniversitelerde tam burslu okuyabilecekler.

Ankara’daki Gençlik ve Spor Bakanlığı merkez binasında, 12 Mart Perşembe günü gerçekleştirilen protokole; Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, vakıf üniversitelerinin temsilcileri, milli sporcular ve federasyon başkanları katıldı.

Üniversitemizi temsilen ise Engelli Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Dilara Özer katıldı. Protokole göre, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından belirlenen alanlarda son 4 yıl içinde başarılı olduğunu belgelendiren sporcular, üniversiteleri tercih edip yerleşmeleri halinde tam burslu olarak eğitim öğretimlerine devam edecekler. 2020 – 2021 akademik yılı burs yönerge ve yönetmelikleri de buna göre düzenlenip ilan edilecek.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Dilara Özer, “Bu protokol ile spor ve eğitim birbirine engel değil destekleyici bir nitelik taşıyacak.  Yurtdışındaki birçok üniversitede de uzun zamandır uygulanan bu sistemle toplumdaki spor kültürü de yaygınlaşacaktır. İmzalanan protokolle İstanbul Kent Üniversitesi Yüzde Yüz Sporcu Bursu Mutabakatının paydaşlarından biri oldu. Sporun ve sporcunun geliştirilmesi faaliyetlerine destek vermeyi sürdüreceğiz” dedi.

FOTOĞRAF & VİDEO