Kent Üniversitesi

ÜYE

Saime TOPTAN

1945 yılında Zonguldak’ta doğmuştur. Kilimli Özel İlkokulu, Zonguldak Ortaokulu ve Zonguldak Mehmet Çelikel Lisesi’nde okudu . 1967 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olmuştur.

Zonguldak Kömür İşletmeleri Hukuk Müşavirliği, Serbest avukatlık, Kalecik Cumhuriyet Savcı Yardımcılığı, Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü Savcılığı, Yargıtay 7. ve 6. Hukuk Dairesi Hakimliği görevlerinde bulunmuştur.

Engelli bireyler ve kadın eğitimi konularında faaliyet gösteren dernek ve vakıflarda kurucu, yönetici ve üye olarak yurtiçi ve yurtdışında yaptığı çalışmalarda, illerde yöneticiler sivil toplum ortaöğretim ve üniversitelerde katıldığı bilimsel toplantılarda bildiriler sunmuş, konferans ve seminerler vermiş, çeşitli dergi ve gazetelerde bu konularda makaleleri yayınlanmıştır. Bu çalışmalar nedeniyle üniversiteler, valilikler, belediye, sivil toplum, dernek ve vakıflar, medya kuruluşları tarafından plaket şilt ve belgeyle ödüllendirilmiştir. 2002-2012 yılları arasında Sabah Gazetesi köşe yazarlığı yapmıştır.

Geliri; Türkiye Özürlüler Eğitim ve Dayanışma Vakfı (ÖZEV)’e bağışlanan Şiirde Yaşamak, İçimizdeki Engeller; geliri Türkiyem Vakfı’na bağışlanan Sessiz Kar; geliri İstanbul Zihinsel Engelliler Vakfı’ (İZEV)’e bağışlanan Engel-siz Bir Hayat; geliri Topaloğlu Vakfı’na bağışlanan Çınar; geliri SERÇEV’e bağışlanan Engelli Kim? isimli altı adet kitabı bulunmaktadır.

İLESAM (Türkiye İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği) üyesi, Kadın ve Gençlik Platformu Derneği Yönetim Kurulu Üyesi, İstanbul Kent Üniversitesi Mütevelli Heyet Üyesidir.
Köksal Toptan’la evli olan Saime Toptan’ın 3 çocuğu ve 2 torunu vardır.

KENT’TEN
HABERİNİZ OLSUN