2020-2021 KAYIT İŞLEMLERİ DUYURUSU

Tarih : 26.08.2020

Sevgili Öğrencilerimiz,

İstanbul Kent Üniversitesi'ni kazandığınız için sizleri tebrik eder, başarılarınızın devamını dileriz.
Kazanan adayların kesin kayıt işlemini tamamlaması gerekmektedir. Bunu daha kolay yapabilmeniz adına sizlerin ÖSYM’ye bildirdiğiniz adreslerine bir posta gönderdik. Bu postanın içeriğine aşağıdan da ulaşabilirsiniz. Kayıt adımlarını anlatan bilgilendirmeyi lütfen dikkatlice okuyunuz. Yapmanız gereken tüm adımlar belirtilmiştir.

Kayıtlar 2 tür yapılabilir:

* Online olarak adımları tamamlayarak yapabilirsiniz,

* Taksim yerleşkemize gelip burada da işlemleri tamamlayabilirsiniz.

Kayıt aşamamız ise 3 adımdan oluşmaktadır. Bu adımları eksiksiz tamamlayanların kayıtları kesinleşmiş olur.

1.ADIM - TANIMA FORMLARI     Online başvuru formlarının doldurulması. Başlamak için ois.kent.edu.tr/onkayit adresinden formları doldurabilirsiniz. Formlar ile sorun yaşayanlar Öğrenci İşleri Direktörlüğünden destek alabilirler.

2.ADIM - MALİ YÜKÜMLÜLÜK:  Tam burslu yerleşenler hariç bu adımı tamamlamak zorundadırlar. Ödemekle yükümlü olduğunuz tutarı odeme.kent.edu.tr adresinden görebilirsiniz. On kayıt formları tamamlanınca da ödeme sayfanıza  yönleneceksiniz. İsteyen online kredi kartı ile de ödeme yapabilir. Online ödeme yapmak istemeyen adaylar Taksim yerleşkesinde banka aracılığı ile veya yine kredi kartı ile de ödemelerini yapabilir. Havale ve EFT yapacak adayların ödemeleri en geç 1 gün sonra sisteme yansıyacaktır. Kayıtlarını ödeme onayı verildikten sonra tamamlayabilirler. Son güne kalanlar ödeme onayını hızlandırmak için onay kısmını takip etmelidirler.

30 Ağustos 2020 tarihli ve 31229 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararı ile eğitimde KDV oranı %8'den %1'e indirilmiştir. Bu sebeple sistemlerimizdeki ücretler yeni KDV'ye göre revize edilmiştir. odeme.kent.edu.tr sayfasından ödemekle yükümlü olduğunuz yeni tutarı inceleyebilirsiniz.

İBAN BİLGİLERİ:

* VAKIFBANK ETİLER ŞUBESİ

İBAN: TR68 0001 5001 5800 7306 1774 28

Alıcı: İstanbul Kent Üniversitesi Açıklama: Öğrenci Ad/Soyad ve T.C. Kimlik No

* DENİZBANK

İBAN : TR270013400001463994500009

Alıcı: İstanbul Kent Üniversitesi Açıklama: Öğrenci Ad/Soyad ve T.C. Kimlik No

* OTS - KMH ile ÖDEME İMKANI

2020-2021 akademik yılı öğrenim ücreti bankaların otomatik ödeme sistemi veya kredili mevduat hesapları sistemi ile ödenmek istenirse, toplam ücreti anlaşmalı bankalar aracılığıyla 9 (Dokuz) eşit taksitte ödeyebilirsiniz.

Bunun için kayıt esnasındaanlaşmalı bankaların istedikleri belgeler ile başvurmanız gerekmektedir.

Gerekli Belgeler:
● Kaşeli-İmzalı Maaş Bordrosu (İş yerinden)
● Maaş Bordrosunu İmzalayan Yetkililerin İmza Sirküleri (İş yerinden)
● SGK Hizmet Dökümü (Barkodlu) (e-Devlet)
● Emekliler İçin Aylık Bilgisi Dökümü (e-Devlet)

3.ADIM - KESİN KAYIT:               Kesin kayıt işlemini e-devlet üzerinden tamamlayabilirsiniz. İlk 2 adımı tamamlayan adayların e-devlet kısmında Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı sayfasından onay kısmı açılacaktır. Buradan kaydınızı tamamlayabilirsiniz.

Tüm adımları tamamlayan adaylar artık e-devlet üzerinden öğrenci belgesini sorgulayabilirler. Eğer sorgulamada bir hata olur ve gözükmez ise adımları tamamlamamışsınızdır. Lütfen öğrenci işleri ile görüşünüz.

Eğitimlerin başlama ve bitiş tarihlerini akademik takvimden takip etmeniz gerekecektir. Öğrenciler, her dönem için sistem üzerinden ders seçimlerini yapmak zorundadırlar. Ders seçimlerini anlatan duyurular da yine web sayfamızdan ilan edilecektir.

Tüm öğrencilerimize eğitim hayatları boyunca başarılar dileriz.

GÖNDERİLEN POSTA İÇERİĞİ:

Tebrik Kartı