Kent Üniversitesi

HUKUK MÜŞAVİRİĞİ

Ayşen VELİOĞLU CİNGÖZ

Lisans eğitimini üç buçuk yılda tamamlayarak 2014 yılında Beykent Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olmuştur. Lisansüstü eğitimini, Bahçeşehir Üniversitesi Sermaye Piyasaları ve Ticaret Hukuku Ana Bilim Dalı’nda “Sermaye Piyasası Kanunu ve Türk Ticaret Kanunu Kapsamında Anonim Ortaklıkların Önemli Nitelikteki İşlemleri” konulu akademik çalışması ile tamamlamıştır.

2015 yılından bu yana Kamu Hukuku, Şirketler Hukuku, Ticaret Hukuku, Borçlar Hukuku ve Sözleşmeler Hukuku alanında dava ve danışmanlık hizmeti veren Velioğlu, İstanbul Kent Üniversitesi bünyesinde avukat olarak görev yapmaktadır.

Yayınlar

Velioğlu, A. (2019), Sermaye Piyasası Kanunu ve Türk Ticaret Kanunu Kapsamında Anonim Ortaklıkların Önemli Nitelikteki İşlemleri, İstanbul, Adalet Yayınevi.

Şahin, C. / Velioğlu, A. / Özgen, Ö. / Durgut, Z. (2020),  “Yeni Koronavirüs (Covıd-19) Salgınının Sözleşmelere Etkisi”, M. Balcı (Editör), Covid-19'un (Koronavirüs) Türk Hukukuna Etkileri, s. 243-302; İstanbul, Adalet Yayınevi.

Velioğlu, A. / Özgen, Ö. (2020), “Yeni Koronavirüsün (Covıd-19) Tüketici Uyuşmazlıklarına Etkisi”, M. Balcı (Editör), Covid-19'un (Koronavirüs) Türk Hukukuna Etkileri, s. 329-380, İstanbul, Adalet Yayınevi.

Balcı, M. / Turan, S. (2020), Sermaye Piyasası Kanunu Şerhi, Cilt I, İstanbul, Adalet Yayınevi. (Madde Yazarlığı)

KENT’TEN
HABERİNİZ OLSUN