BAŞVURU VE KESİN KAYIT

TÜRKİYE’YE GELMEDEN ÖNCE YAPILMASI GEREKENLER:

Davet Mektubu (Acceptance Letter) alınması

Davet Mektubu almak için gerekenler:

• Online başvuru formunun doldurulması
• Davet Mektubu* harcının (75$) banka hesabımıza yatırılması
• Dekontların ve pasaport fotokopisinin e-posta ile tarafımıza yollanması tomer@kent.edu.tr

Ödeme yapılırken açıklamaya öğrencinin pasaport numarasıyla birlikte adı ve soy adı yazılması zorunludur.

Online başvuru ve dekontun bize ulaşması sonrası 3 iş günü içinde hazırlanan Davet Mektubu, başvuran kişiye e-posta ve posta aracılığıyla gönderilir.

Öğrenciler imzalı ve mühürlü Davet Mektubu ile kendi ülkelerindeki TR konsolosluğuna "Türkçe Öğrenim Vizesi" için başvurur.

*Kesin kayıt olmaması durumunda Davet Mektubu ücretinin iadesi yoktur.

TÜRKİYEYE GELDİKTEN SONRA YAPILMASI GEREKENLER:

Kesin kayıt için İstanbul Kent Üniversitesi Taksim kampüsüne öğrencinin kendisinin ya da vekilinin gelmesi

Oturum izni başvurusunda bulunulması

Kesin Kayıt için Gerekli Evraklar:

• Pasaport aslı ve iki adet fotokopisi
• Satın alınan kurların ödendiğini gösteren dekont
• 2 adet orijinal fotoğraf
• Türkçe Öğrenim Vizesi
• İletişim Bilgilerini İçeren Kayıt Formu (TÖMERKENT ofisi tarafından verilecektir.)

Öğrenciler asıl pasaport hariç gereken diğer evrakları ofisimize e-posta yoluyla da ulaştırabilirler. (tomer@kent.edu.tr)

Öğrenciler kesin kayıttan sonra alacakları öğrenci belgesi ile oturum başvurusunda bulunacaklardır. Öğrenci oturum için bizzat İstanbul İl Göç İdaresi Müdürlüğüne başvuracaktır.

Oturum izni için gerekli evraklar:

• Pasaport
• Öğrenciye vizesi
• Tömerkent öğrenci belgesi
• Sağlık sigortası
• 4 adet fotoğraf

DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN DURUMLAR:

• Kayıt sırasında öğrencinin bizzat bulunması zorunludur.
• Kayıt tamamlandıktan sonra Seviye Belirleme Sınavı (SBS) yapılacaktır. Sınavın yapılacağı yer ve zaman bilgisi kurumdan öğrenilebilir.
• Kursiyerlerin geçerli mazeret göstermesi durumunda kayıt dondurma talepleri yönetim tarafından değerlendirilir.
• Derslere %70 oranında katılım zorunludur. Devamsızlık hakkının aşımı durumunda kursiyerler başarısız kabul edilir ve kur bitirme sınavına girme haklarını kaybederler.
• Kesin kayıt aşamasından sonra kur ücretleri iade edilmez.

DERSTE KULLANILAN MATERYALLER:

İstanbul- Yabancılar için Türkçe Eğitim seti ve uzman eğitimiz kadromuz tarafından hazırlanan yazılı ya da görsel materyaller de kullanılmaktadır.

BANKA BİLGİLERİ:

HESAP İSMİ İSTANBUL KENT ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ İŞLETMESİ
BANKA GARANTİ BBVA - CİHANGİR ŞUBESİ
IBAN (TL ) TR95 0006 2000 5750 0006 2975 47
IBAN (USD) TR84 0006 2000 5750 0009 0856 22
SWIFT KODU TGBATRISXXX

Kur Ücretleri

Her bir kur ücreti 275$ (KDV Dahil)

KENT’TEN
HABERİNİZ OLSUN