Dijital Pazarlama İletişimi ve Yönetimi Çalıştayı

Tarih : 26.02.2020

İstanbul Kent Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü tarafından düzenlenen Dijital Pazarlama İletişimi Ve Yönetimi Çalıştayı  9 Mayıs 2020 günü Taksim kampüsümüzde gerçekleşecektir.

Amaç:

Global ekonominin içinden geçmekte olduğu küresel daralmanın da etkisiyle, şirketler iletişim çalışmalarında pazarlamaya yönelik çözümlemeler, pazar paylarını artırmaya dönük stratejiler ve marka değerlerinin artırılmasının yanında sıcak satışa yönlendirici stratejik planlamalara da yani "Pazarlama İletişimine"de ciddi şekilde ihtiyaç duymaya başladılar. "Pazarlama İletişimi", bugüne kadar reklam, halkla ilişkiler, promosyon ve kişisel satış olarak tanımlanırken; günümüzde ürünün özellikleri ve ambalajlanmasıyla başlayan, satış ve satış sonrası hizmetlere kadar uzanan geniş bir kavram haline geldi. Bununla birlikte iletişim teknolojilerinde yaşanan gelişmeler çerçevesinde internet, sosyal ağlar, vb. ortamlarda klasik pazarlama iletişimi yöntemleri geçerliliğini yitirdi. Dijital Pazarlama İletişimi ve Yönetimi çalıştayı, pazarlama iletişimin nasıl dijital hale geldiğini, bu süreçte yaşanan sıkıntıları ortaya koymayı ve çözüm üretmeyi amaçlamaktadır.

Kapsam

Dijital Pazarlama İletişimi ve Yönetimi çalıştayı, pazarlama iletişiminin dijitalleşme sürecini ve bu süreç boyunca meydana gelen sorunları ortaya koyarak çözümler sunmayı amaçlamaktadır. Bu amaç kapsamında, iki ayrı oturumda düzenlenecek altı ayrı konu başlığı belirlenmiştir:

• Dijital Stratejik İletişim Yönetimi
  • Dijital Pazarlama İletişimi
  • Ülke Markalama
  • Dijital Marka İletişimi
  • Sanal Gerçeklik - Arttırılmış Gerçeklik
  • E-Spor ve Oyunlaştırma (Gamification)

Söz konusu oturumlarda, sektörden bir, akademik camiadan bir olmak üzere iki oturum başkanı olacak ve akademisyen, akademisyen adayları ile sektör çalışanları konu başlıkları çerçevesinde bir araya gelecektir.

Bilim Danışma Kurulu:

Bilim Danışma Kurulu aşağıdaki isimlerden oluşmaktadır:

• Prof. Dr. Uğur TEKİN- İstanbul Kent Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Dekanı
  • Prof. Dr. Arzu KİHTİR- İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi İletişim Sosyolojisi ABD Başkanı
  • Prof. Dr. İdil Karademirlidağ SUHER- Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler Bölüm Başkanı
  • Doktor Öğretim Üyesi Ahmet İlkay CEYHAN- İstanbul Kent Üniversitesi İTBF Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölüm Başkanı
  • Doktor Öğretim Üyesi Gülşah AYDIN- Yeditepe Üniversitesi İletişim Fakültesi Reklam ve İletişim Tasarımı Bölüm Başkan Yardımcısı
  • Doktor Öğretim Üyesi Figen SABIRCAN- İstanbul Kent Üniversitesi İTBF Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü Öğretim Üyesi
  • Doktor Öğretim Üyesi Duygu AYDIN ASLANER- İstanbul Kent Üniversitesi İTBF Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü Öğretim Üyesi

Çalıştay Sekreteryası

Araştırma Görevlisi Melisa PİROL

Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü

melisa.pirol@kent.edu.tr

calistay@kent.edu.tr

Çalıştay Bilgileri

Gün: 09 Mayıs 2020 Cumartesi

Saat: 09.00-17.00

Yer: İstanbul Kent Üniversitesi Cihangir Mah. Sıraselviler Cad. No:71 Beyoğlu/İstanbul

Katılım:  Çalıştay katılımı tüm iletişim sektörü çalışanlarına, akademisyenlere, iletişim alanında çalışan doktora ve yüksek lisans öğrencilerine açıktır. Çalıştay katılımı ÜCRETSİZDİR

Kayıt: Çalıştay kapsamının sağlıklı ilerlemesi için kayıt yapılması zorunludur. Ad-soyad, unvan, kurum bilgilerinizi, hangi oturuma katılmayı arzu ettiğiniz bilgisini; doktora/yüksek lisans öğrencisi iseniz üniversite, bölüm bilgilerinizi ve hangi oturuma katılmayı arzu ettiğiniz bilgisini calistay@kent.edu.tr adresine göndermeniz gerekmektedir.