Kent Üniversitesi

HALKLA İLİŞKİLER VE REKLAMCILIK BÖLÜMÜ FOTOĞRAF STÜDYOSU

Fotoğraf Stüdyosu, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü öğrencilerine temel düzeyde fotoğrafçılık bilgisinin teknik ve pratik yönlerini kazandırmak amacıyla kurulmuştur.

Görüntünün yazının önüne geçtiği günümüzün dünyasında görsel unsurlar önemli bir yere sahiptir. Teknolojik gelişmelerin beraberinde getirdiği dijitalleşme hali hazırda yaşamın her alanında karşımıza çıkan fotoğraf kavramını daha fazla göz önüne taşımaktadır. Bu sebeple fotoğraf sanatı sadece Halkla İlişkiler ya da Reklamcılık için değil birçok meslek dalında kendisine yer bulmaktadır.

Stüdyoda, kamera kullanımını öğrenmek, çekim teknikleri hakkında bilgi edinmek, fotoğraf makinesinin yapısına aşina olmak, ışık-renk-aydınlatma araçlarını kullanmak ve stüdyo ortamında fotoğraf çekimi yapmak amaçlanmaktadır.

Bakmak ve görmek arasındaki keskin sınırda öğrenciler kameranın en doğru şekilde kullanımını kavrayarak kurgu ve enstantane becerisi kazanmaktadır. Gerçekleştirilen çekimler Fotoğraf Stüdyosu ve İletişim Laboratuvarı’nda son haline getirilmektedir. Bu sayede öğrenciler çekim sürecinin ilk anından son anına gelene kadar tüm aşamalar hakkında bilgi sahibi olmaktadır.

Temel Fotoğrafçılık, Reklam Fotoğrafçılığı, Reklam Tasarımı ve Reklamcılığa Giriş dersleri kapsamında elde edilen teorik bilgi ileri düzey ekipmanlar aracılığı ile stüdyo ortamında uygulama alanı sunmaktadır. Aynı zamanda öğrencilerin hazırladıkları reklam kampanyalarının çekimleri de gerçekleştirilmektedir.

Fotoğraf çekimine dair teorik ve pratik bilgiyi kendinde toplayan öğrenciler, üniversite kulüplerinin fotoğraf sergilerine de katkı sağlamaktadır.

Yaklaşık 40 kişilik öğrenci kapasitesine sahip olan Fotoğraf Stüdyosu’nda bulunan ekipmanlar:

  • Greenbox (yeşil, gri, beyaz renk)
  • 2 Adet Softbox
  • 10 Adet Canon 250D Marka Fotoğraf Makinesi
  • 1 Adet Canon 6D Mark2 Marka Fotoğraf Makinesi
  • 1 Adet Tripot
  • 1 Adet Projeksiyon
  • 1 Adet Ayaklı Tahta

Fotoğraf Stüdyosu, öğretim üyeleri eşliğinde öğrencilere hem stüdyo hem de dış mekân çekim teknikleri kazandırarak lisans düzeyinde sektör tecrübesi sunmaktadır.

KENT’TEN
HABERİNİZ OLSUN