Kent Üniversitesi

HALKLA İLİŞKİLER VE REKLAMCILIK BÖLÜMÜ İLETİŞİM LABORATUVARI

İletişim Laboratuvarı, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü öğrencilerinin kampanya ve projelerini gerçekleştirdikleri uygulama alanı olmakla birlikte aynı zamanda ekiplerin beyin fırtınası yaparak fikirlerini geliştirdikleri bir toplantı salonudur.

Ders dışı saatlerde de kullanıma açık olan bu alanda, Fotoğraf Stüdyosu’nda gerçekleştirilen çekimler, ders içerisinde verilen halkla ilişkiler ve reklam kampanyaları da son haline getirilmektedir.

İletişim Laboratuvarı’nda, uygulamaya dayalı bölüm dersleri sebebiyle Adobe üzerinden Photoshop, Illustrator ve Indesign gibi başlıca tasarım araçları kullanılmaktadır. Böylece öğrencilere bakış açılarını yansıtabilecekleri bir uygulama alanı verilmektedir. Laboratuvarda, focus grup görüşmeleri ile niteliksel çalışmalar gerçekleştirmek ve bir tasarım sürecinin hangi aşamalardan oluştuğunun deneyimlenmesi amaçlanmaktadır.

Reklamcılık dersi için güncel reklam kampanyalarının değerlendirildiği ve yaratıcı fikirlerin ortaya çıkarıldığı bu alanda öğrenciler kendi hazırladıkları reklam filmlerini düzenlerken, halkla ilişkiler dersi için de afiş, broşür gibi basılı araçları üretmektedir. Ders kapsamında öğrenciler, oluşturdukları hayali markaların logo ve görsel tasarımını da yine İletişim Laboratuvarı’nda gerçekleştirmektedir.

Yaklaşık 30 kişilik öğrenci kapasitesine sahip, internet altyapısı olan İletişim Laboratuvarı’nda son teknoloji ile donatılmış bilgisayarlar yer almaktadır.

KENT’TEN
HABERİNİZ OLSUN