Kent Üniversitesi

MÜDÜRÜN MESAJI

Müdürün Mesajı

Ağız ve Diş Sağlığı genel sağlığın çok önemli bir parçasıdır. İnsanlardaki en yaygın hastalıklar diş çürükleri ve dişeti rahatsızlıklarıdır. Hiç şüphesiz,  önlenebilecek bu hastalıklar tedavi edilmedikleri takdirde ağız ve diş çevresi dokuların kayıplarına yol açtıkları gibi genel sağlığı ve insan yaşamını tehdit eden diabet ve kardiyovasküler rahatsızlıklar gibi sistematik hastalıklara yol açabilecek koşulların oluşmasına katkı sağlayabilirler.

Günümüzde diabet ve periodontal hastalıklar arasındaki karşılıklı ilişkiler kanıtlanmıştır. Periodontal doku yıkımlarının olduğu Diabet vakalarında kan şekerini kontrol etmek güçleşmektedir. Kronik dişeti kanamaları ve peridontal doku kayıplarının olduğu kimi hastalarda dişhekimi yönlendirmesi ile diabet tanısı konmaktadır.

İstanbul Kent Üniversitesi Ağız ve Diş Sağlığı Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi, İstanbul Kent Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi ile işbirliği halinde bir yandan genç dişhekimlerinin eğitim ve öğretiminde üstüne düşen görevi yapacağı gibi, planlayacağı sosyal sorumluluk projeleri ile topluma karşı olan olan sorumluluklarını yerine getirecek ve halkımızın ağız ve diş sağlığı sorunlarının önlenmesi ve tedavi edilmesinde farkındalık yaratarak üst düzeyde dişhekimliği hizmeti verilmesi konusunda azami gayreti gösterecektir.

Bu kapsamda,   İstanbul Kent Üniversitesi Ağız ve Diş Sağlığı Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi olarak,  halkımızın ağız ve diş sağlığına ve dolayısıyla genel sağlığına katkı sunmanın haklı gururunu yaşayacağız. 

 

KENT’TEN
HABERİNİZ OLSUN