Kent Üniversitesi

BESLENME İLKELERİ LABORATUVARI

Beslenme İlkeleri Laboratuvarı’nda Beslenme ve Diyetetik Bölümü “Beslenme İlkeleri I ve Beslenme İlkeleri II” derslerinde anlatılan teorik konuların uygulamaları gerçekleştirilmektedir. Laboratuvarda besin hijyenine dikkat edilerek ve sağlıklı besin hazırlama, pişirme, saklama ilkeleri temel alınarak; ölçü birimleri, süt ve süt ürünleri, etler, kuru baklagiller, yumurta, tahıllar, sebze-meyveler, şekerler, yağlar, yöresel yemekler, yetişkin ve çocuk hastalıklarında kullanılan özel tarifler ve mamalar ile ilgili uygulamalara yer verilmektedir. Bu uygulamalar sayesinde öğrencilerin besin öğeleri, besin grupları, besin hazırlama ve pişirme teknikleri, tat, koku, kıvam gibi besinin işlenmesi ile oluşan değişimleri öğrenmeleri hedeflenir. Bu kapsamda uygulamalarda yemek tarifesi hazırlama, sunma ve yemeğin duyusal ve fiziksel değerlendirmesine yer verilir.  Her uygulamadan sonra öğrencilerden uygulama raporu hazırlamaları beklenmektedir. Bu çalışmalar öğrencilerin beslenme programı oluştururken bireye ve hastalığa özgü enerji ve besin ögesi gereksinimlerini karşılama konusunda yetkinlik kazanmasına temel oluşturacaktır.

KENT’TEN
HABERİNİZ OLSUN