Kent Üniversitesi

MÜDÜRÜN MESAJI

Müdürün Mesajı

Değerli Öğrenciler,

İstanbul Kent Üniversitesi bünyesinde kurulan Türkçe ve Yabancı Dil Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezine (TÖMERKENT) hoş geldiniz.

İnsanın var oluşunu anlamlı kılan, durmaksızın besleyen dil yetisi, ana dilin yanı sıra başka bir dille pekiştirildiğinde önünüzde açılan geniş yaratıcılık size ömür boyu eşlik eder. Ötekini duymayı, ötekiyle yaşamayı yeni bir dilin eşiğinde ya da eşliğinde öğrenirken öteki gibi görünenle aslında ne kadar benzeştiğinizi kavrarsınız.

İstanbul Kent Üniversitesi, YÖK’ün öncelikli politikalarından olan uluslararası öğrenci kabulü doğrultusunda Türkçenin yabancı dil olarak öğretimini, kültürlerarası kaynaşmanın merkezine koymaktadır. TÖMERKENT,  Diller İçin Avrupa Ortak Öneriler Çerçevesi’nde yer alan öğrenim, öğretim ve değerlendirme esasları dikkate alınarak hazırlanan ders programlarıyla Türkiye’ye yerleşen ya da Türkiye’de yabancı bir dil öğrenmek isteyen öğrencilerine kendilerini yeterli düzeyde, özgüvenle ifade edebilme yetisi kazandırır. Donanımlı akademik kadromuz, kültür ve dil etkileşiminin beraber yürütüldüğü çok yönlü ders işleyişini benimser. Diğer yandan merkezimiz,  Türkiye Türkçesinin  uluslarası düzeyde yetkinlikle kullanıldığı alanları geliştirmek ve bu alanlara katkı sağlamak konularına hassasiyetle önem verir.

Aynı sorumluluk bilinciyle, farklı kültürel kimlikleri İstanbul’un kalbi Taksim’de buluşturan, teknolojik imkanlarla donatılmış bir öğrenim merkezi olarak kapsayıcı, bütünleyici ve yenilikçi bir bakış açısıyla yola çıkıyor, bize eşlik edecek tüm öğrencilerimizi kucaklıyoruz. 

Sizlere kazandırmayı hedeflediğimiz çok yönlü eğitim anlayışını ömür boyu devam ettireceğinizi, hatırlayacağınızı ve kendi düşünsel ikliminizde zenginleştireceğinizi umuyor; sizlere başarılar diliyoruz.

Tükçeyle birlikte öğretim programımıza dahil olan diğer dillerin zengin söz varlıklarına açılan bu kıymetli yolculukta bizi tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz.

Öğr. Gör. Handan Akın

Öz geçmiş için tıklayınız:

KENT’TEN
HABERİNİZ OLSUN