Kent Üniversitesi

‏‏‏PROGRAM BAŞKANININ MESAJI

Program Başkanı / Müdür Yardımcısı

Sevgili Öğrenciler,

Hukukun temel amaçlarından birisi hepimizin bildiği üzere adaleti gerçekleştirmektedir. Bu yolda, hakimler, savcılar ve avukatlarla birlikte adliye personelleri de yargının ayrılmaz bir ögesini oluşturmaktadır. 

Adalet Programımız başta hukuki anlamda donanımlı, hukukun gerçekleştirilmesini hedef edinen, mesleki ve etik kurallara sahip adliye personelleri, infaz memurları ve noter personelleri yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Kamusal alanda çalışmak isteyen öğrencilerimizin gerek Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda gerekse de Adalet Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen sınavlarda başarı sağlamaları gerekmektedir. Bunun yanı sıra Adalet Programımız, özel sektörde istihdam edilebilecek personellerin de yetiştirilmesine katkı sağlamaktadır. Adalet Programımızdan mezun olan öğrencilerimiz hukuk bürolarında, arabuluculuk, uzlaştırmacılık gibi hukuki hizmet veren ofislerde destek personeli olarak çalışabileceklerdir. Adalet Programımızda temel hukuk bilgileri edinen öğrencilerimizin, ÖSYM tarafından düzenlenen Dikey Geçiş Sınavı’nda başarılı olmaları ve aranan diğer şartları sağlamaları halinde hukuk fakültelerine geçme imkanları da bulunmaktadır.

İki yıllık bir eğitim sürecini kapsayan Adalet Programımızda zorunlu derslerle birlikte seçmeli derslerimiz mevcuttur. Anayasa Hukuku, Medeni Hukuk, Tebligat Hukuku, Borçlar Hukuku, Ceza Hukuku, Ticaret Hukuku, İdare Hukuku, İş Hukuku, İcra İflas Hukuku, Medeni Usul Hukuku, Ceza Muhakemesi Hukuku, Klavye Teknikleri gibi derslerimiz zorunlu dersler kapsamında bulunmaktadır. Bununla birlikte alan içi, alan dışı ve üniversite seçmeli derslerimizle sunduğumuz derslerin çeşitliliğini zenginleştiriyoruz. Adalet Programımız temel hukuk eğitimi çatısında kurulmuş olduğundan sorumluluk, emek ve azim gerektiren bir alandır. Bu yolda emek vermek ve kendini yetiştirmek isteyen öğrencilerimizi heyecanla bekliyor, başarılı ve keyifli bir eğitim hayatı diliyoruz.

Öğr. Gör. Bilge YILDIZ DEMİRTÜRK

Meslek Yüksekokulu Hukuk Bölümü Adalet Programı Bölüm Başkanı

KENT’TEN
HABERİNİZ OLSUN