Kent Üniversitesi

Program Başkanı

Değerli Öğrencilerimiz,

Bilişim teknolojilerinin gelişimi ve internet kullanımının yaygınlaşmasıyla birlikte her alanda yaşanan dijital dönüşüm, aynı zamanda toplumların da dönüşmesini ve bilgisayar ağları çevresinde şekillenen yeni bir “ağ toplumu”nun ortaya çıkmasını sağlamıştır.  Bu gelişmeler güvenlik açıkları sorunlarının da yaygınlaşmasına ve önem kazanmasına yol açmış ve bilişim güvenliği alanındaki uzman ihtiyacını hızla artırmıştır. Bireylerin ve kurumların verilerini koruma ve güvenliğini sağlama sorumluluğu geleceğin bilişim güvenliği uzmanlarına düşmektedir.

Bilişim Güvenliği Teknolojisi Programı olarak, bilgi güvenliği konusunda yeterli bilgi ve birikime sahip, yenilikleri takip edebilen, bilgi güvenliği alanında ihtiyaç duyulan yazılımları kullanabilen, bu alanda ortaya çıkan hataları düzeltebilen, tehditlerin farkına vararak bunları bertaraf edebilecek önlemleri alabilen, ağ, bilgi ve uygulama güvenliği ve yönetimi konusunda yetkin meslek elemanları yetiştirmeyi hedeflemekteyiz.

Eğitim kadromuz, alanında uzman ve deneyimli akademisyenlerden oluşmakta olup, öğrencilere güncel bilgi ve teknolojilerle donatılmış bir eğitim vermektedir. Ayrıca, sürekli gelişen bilişim teknolojileri ve güvenlik tehditlerine karşı en güncel bilgi ve stratejilerle öğrencilerimizi donatmak amacıyla, tüm paydaşlarımızın gereksinim ve önerilerini dikkate alarak, müfredatımızı düzenli olarak gözden geçirmeyi ilke edinmekteyiz.

Programımızdan mezun olan öğrenciler, kamu ve özel sektörde geniş iş imkanlarına sahip olup, bilişim sektörünün yanı sıra, internet ve elektronik posta hizmeti veren, çok kullanıcılı bilgisayar sistemi olan, bilgisayar ağı olan, elektronik ticaret yapan her işletmede nitelikli meslek elemanı olarak çalışabilmektedir.

Bilişim Güvenliği Teknolojisi Programı olarak, güvenli bir dijital geleceği inşa etmek için çıktığınız bu yolda sizlere rehberlik etmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Sizleri de aramıza katılmaya ve bu heyecan verici alanda günümüzün en değerli unsuru olan bilgiyi birlikte korumaya davet ediyoruz.

Saygılarımla,

Öğr. Gör. Aytek GÜCÜYENER

Bilişim Güvenliği Teknolojisi Program Başkanı

KENT’TEN
HABERİNİZ OLSUN