Kent Üniversitesi

RESTORATİF DİŞ TEDAVİSİ DOKTORA

Restoratif Diş Tedavisi Doktora Programı; koruyucu diş hekimliğinin anlamını öğretir; gençlerde, yetişkinlerde, yaşlılarda her bir dişin, dişe ait dokuların ve her milimetresinin ağız ve diş sağlığı, bütün vücut sağlığı açısından öneminin anlaşılmasını sağlar.

Tüm bireylerde başlangıç diş çürüklerinin hasarsız olarak (nondestrüktif) teşhisinin yapılabilmesi, çürüklerin oluşmasını önlemek, oluşan çürüklerin başlangıç halde korunması için gerekli tedavileri öğrenmek, topluma yönelik anlatılmasını sağlamak, uygulamak ve bu uygulamaları gerçekleştirmek önemlidir. Diş çürüklerinin yanısıra diş kırıkları, aşınmalar, malformasyonlar, eksik restorasyonların tamiri ve yenilenmesi için doku kaybının şiddeti ve derecesine göre kron içi ve kron dışı restorasyonlar, tek kron restorasyonuna kadar öğretilir.

Restoratif tedaviler diş hassasiyeti, pulpa dokusu, diş eti ve periodontal sağlık ve bütünlüğünün korunması, rutin veya gelişen modern dijital metodlarla uygulanır. Klinikte uygulanan tedavilerin bilimsel, kanıta dayalı olarak öğrenilmesi ve uygulanması, eksiklerin veya yapılması öngörülen yeniliklerin klinik veya laboratuvar çalışmalarla araştırılması ve değerlendirilmesi, bilime yenilik getirecek materyal ve metodların geliştirilmesi konusunda yapılacak araştırmalarla gerçekleştirilir.

KENT’TEN
HABERİNİZ OLSUN