Kent Üniversitesi

BÖLÜM TANITIMI

İstanbul Kent Üniversitesi, Sanat ve Tasarım Fakültesi, Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü, iletişim, medya ve sinema sektörlerinde kariyer yapmak isteyen öğrencilere disiplinler arası akademik bir eğitim sunar.

Öğrencilerimizin yaratıcı kimliklerini ortaya çıkarmayı hedefleyen eğitim kadromuz, bu bağlamda ekip çalışması, sektörel deneyim ve staj imkanlarını bölümün öncelikleri arasında görmektedir.

Bölümümüz iletişimin tüm alanlarında öğrencilere eleştirel, sorgulayıcı ve ön yargısız bir bakış kazandırmayı amaçlar. Onları teorik ve pratik bir eğitimle destekleyerek sosyal ve kültürel açıdan evrensel bireyler olmaları için gerekli koşulları sağlar.

Mezunlarımız sektörde yapımcılık, yönetmenlik, senaristlik, kamera ve görüntü yönetmenliği, kurgu, post-prodüksiyon, sanat yönetmenliği, film eleştirmenliği, festival yönetmenliği, eğitim ve akademisyenlik, pazarlama ve medya ilişkileri, radyo programcılığı, sosyal medya ve dijital platformlar gibi çeşitli alanlarda kariyer fırsatları bulabilmektedirler.

Öğrenci odaklı vizyonuyla kişisel gelişime önem veren üniversitemiz gibi Radyo, Televizyon ve Sinema bölümü de dinamik, sosyal ve aynı zamanda etik kurallara uyumu ilke edinen bireylerin yetişmesine katkı sağlamaktadır.

KENT’TEN
HABERİNİZ OLSUN