Kent Üniversitesi

BÖLÜM BAŞKANININ MESAJI

Bölüm Başkanı

İstanbul Kent Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi bünyesinde yer alan Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, gerek uygulamada gerekse teoride oldukça kapsamlı eğitim anlayışına dayanan bir bölüm müfredatına sahiptir. Son yıllarda ülkemizde ve dünyada gastronomi disiplinine olan ilgi hızlı bir şekilde artmaktadır. Pandemi süreci gibi olağanüstü durumlarda bile en temel fizyolojik ihtiyaç olan gıda tüketiminin sekteye uğramadan büyük oranda devam etmesi, hem bu ilginin nedenini açıklamakta hem de sektörde nitelikli insan gücüne duyulan ihtiyacın her durumda var olacağını göstermektedir.

Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümünün temel amacı; klasik gastronomiden yenilikçi mutfak akımlarına kadar gastronominin tarih içerisinde geçirdiği değişimleri bilerek sektörün geleceğini şekillendirecek, dünya mutfaklarının temeline hakim, profesyonel mutfak uygulamaları yöntemini ve yemeğin pişirilme esnasında geçirdiği fiziksel ve kimyasal değişimleri bilen bireyler yetiştirmektir.

KENT’li bir vizyon ile uluslararası rekabete hazır bir şekilde mezun olacak öğrencilerimiz, aldıkları eğitim ve sağlanan staj imkânları sayesinde kamu ve özel sektörde üst düzey pozisyonlarda çalışabilecekleri gibi okulumuzda kazanacakları girişimcilik bilinciyle kendi işlerini kurarak sektörün önde gelen temsilcilerinden biri olabileceklerdir.

KENT’TEN
HABERİNİZ OLSUN