Kent Üniversitesi

KARİYER GELİŞİM VE MEZUNLAR OFİSİ

Öğrencilerimizin eğitimleri sırasında kendilerini tanımalarına, kariyerlerinin planlanmasına destek olmak, iş dünyasının beklentileri hakkında bilgi vermek ve mezuniyet sonrası kendilerini geliştirebilecekleri işlere yerleştirilmelerinde yol göstermek, öğrencilerimizin iş dünyasının tercih ettiği profesyoneller olabilmeleri için kişisel yetkinlikleri geliştirmelerini sağlayacak çalışmalar yaparak mezun olmalarını sağlamaktır.

Mezuniyet sonrasında da, mezunların ilgi alanları, yetenekleri ve istekleri dikkate alınarak onları iş yaşamına hazırlamak, yıl boyu düzenlenen kariyer etkinlikleri ve rehberlik/danışmanlık/koçluk/mentorlük faaliyetleri sayesinde sektöre profesyonel bir bakış açısı kazandırmaktır.

Bu bağlamda;

- Mezunlarımıza ilişkin güncel verilerin tutulması,

- Öz geçmiş hazırlama, mülakat deneyimi,

- Kariyer gelişimlerine yönelik projeler geliştirilmesi,

- Hangi sektör, firma ve pozisyonlarda çalıştıklarının takip edilmesi,

- Mesleki fuar, kongre, seminer ve konferanslar konusunda bilgilendirme hizmetlerini gerçekleştirir.

İstanbul Kent Üniversitesi Kariyer Gelişim ve Mezunlar Ofisinden danışmanlık randevusu almak için, Kariyer Gelişim ve Mezunlar Ofisi’nin web sayfasında (kagem.kent.edu.tr) Kariyer Danışmanlığı alanında yer alan Kariyer Danışmanlığı Formu’nu doldurmanız yeterlidir.

Randevunuzu değiştirmek istediğinizde, randevunuzdan en az bir (1) gün önce, durumunuzu belirten e-maili,

Öğrencilerimiz: kariyer@kent.edu.tr  adresine,

Mezunlarımız: mezun@kent.edu.tr adresine gönderebilirsiniz.

Randevunuzu iptal etmek  istediğinizde, randevunuzdan en az bir (1) gün önce, durumunuzu belirten e-maili,

Öğrencilerimiz: kariyer@kent.edu.tr  adresine,

Mezunlarımız: mezun@kent.edu.tr adresine gönderebilirsiniz.

Genel Kariyer Danışmanlığı için geliyorsanız: Sizden, öncesinde öz geçmişinizi hazırlayarak öğrencilerimizin kariyer@kent.edu.tr adresine, mezunlarımızın mezun@kent.edu.tr adresine mail göndermeleri veya görüşmeye gelirken yanında getirmelerini bekliyoruz. Kariyer Danışmanlığı, danışman ve danışanın görüşmenin başında karar verecekleri bir kariyer hedefi veya kariyer adımlarının genel değerlendirmesi çerçevesinde şekillenir. Dolayısıyla, görüşmenin içeriği ve seyri kariyer gelişiminizde nerede olduğunuza bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Genel kariyer danışmanlığı görüşmesi; ilgi alanlarınızı anlamak, bunlara uygun kariyer hedefleri belirlemek ve kendi değerleriniz, becerileriniz ve güçlü yanlarınıza uygun kariyer seçeneklerinizi netleştirmenize destek olur.

Yüksek Lisans ve Doktora Planlaması için geliyorsanız: Görüşmeye gelmeden önce Yüksek Öğrenim görme ihtiyacınızın nedenini belirlemiş ve öğreniminizi Türkiye’de mi yurtdışında mı yapacağınıza karar vermiş olmanız beklenir. Bu konuda henüz karar veremediyseniz Kariyer Danışmanlarımız ile “Kariyer Danışmanlığı” görüşmesi yaparak ihtiyacınızı netleştirmenizi öneririz.

Öz Geçmiş ve Ön Yazısı Gözden Geçirme için geliyorsanız: İnternet sayfamızdaki örnek öz geçmiş formatını ve ön yazıda dikkat edilmesi gerekli hususları inceleyin ve yapacağınız görüşmeye hazırlamış olduğunuz öz geçmişinizi ve ön yazınızı birlikte getirin.

Mülakat Hazırlığı için geliyorsanız: Kariyer Danışmanı ile yapacağınız görüşme öncesinde öz geçmişinizi hazırlayarak öğrencilerimizin kariyer@kent.edu.tr adresine, mezunlarımızın mezun@kent.edu.tr adresine göndermelerini veya görüşmeye gelirken yanında getirmelerini bekliyoruz. Kariyer Danışmanına isteğinizin prova mülakat mı yoksa mülakata hazırlık süreci hakkında bilgi almak mı olduğunu belirtiniz. Belirli bir kurum/firma görüşmesi yapılacak ise başvuru yapılacak işin adı/iş tanımını mutlaka danışmana iletiniz.

Danışmanlık görüşmelerinin süresi ihtiyaca göre değişmekle birlikte, ortalama 40-45 dakikadır.

Danışmanlığın kısıtlı bir sayısı yoktur. İhtiyacınız doğrultusunda istediğiniz kadar danışmanlık alabilirsiniz.

Kariyer Gelişim ve Mezunlar Ofisinin gerçekleştirdiği etkinlikleri;

- KAGEM web sayfası: (kagem.kent.edu.tr)

- KAGEM Instagram sayfası; (kentkariyer)

- KAGEM Linkedin sayfası; (kent-kagem)

- KAGEM Facebook sayfası; (iku.kagem)

- KAGEM Twitter sayfası; (KAGEMistanbulk1)

- KAGEM Mezunlar Instagram sayfası; (kentmezunlar) ve Üniversitemizde yer alan panoları takip ederek öğrenebilirsiniz.

Transkript ve/veya diploma işlemleriniz için Öğrenci İşleri Direktörlüğü ile iletişime geçmeniz gerekmektedir.

www.kent.edu.tr’de yer alan “Lisansüstü” alanından ya da, 0212 610 10 10 no’lu telefondan Lisansüstü Eğitim Enstitüsüne ulaşabilirsiniz.

- Hafta içi 08:30 – 17:30 saatleri arasında A Blok zemin katta bulunan 107 nolu ofise gelerek,

- Kariyer ile ilgili herhangi bir soru, talep veya öneri iletmek için; kariyer@kent.edu.tr, Mezunlar ile ilgili herhangi bir soru, talep veya öneri iletmek için mezun@kent.edu.tr adresinden bizlere ulaşabilirsiniz.

KENT’TEN
HABERİNİZ OLSUN