Kent Üniversitesi

PANDEMİ ŞARTLARINDA STAJ VE MESLEKİ UYGULAMA

Pandemi şartları nedeniyle ve öğrencilerimizin büyük çoğunluğunun sağlık bölümlerinde öğrenim görmesi ve bu alanda uygulama yapacak olmasına istinaden, mesleki uygulamalara ara verilmiştir. İlerleyen dönemlerde pandeminin seyrine göre, uygulama yapılıp yapılmayacağı konusunda tüm öğrencilerimize bilgilendirme yapmaya devam ediyor olacağız.

Üniversitemiz pandemi döneminde yapılacak olan uygulama ve stajlarla ilgili kararı pandeminin gidişatına göre dönem bazlı almaktadır. 2019-2020 yaz döneminde kısıtlamaların ortadan kalkması ile öğrencilerimiz isteğe bağlı olarak staj yapmışlardır. Ancak 2020-2021 yaz döneminde pandeminin seyri ve kısıtlamalarla ilgili şu an mevcut bir bilgi bulunmamaktadır.

Üniversitemiz tarafımıza bildirilen resmi yazıların içeriğine dayanarak, staj ve mesleki uygulama yerine alternatif proje ödevi, ders vs. ekleyerek süreci tamamlama hakkına sahiptir. Bu anlamda zorunlu uygulamanız ve ya stajınız var ise bölüm/program başkanınıza danışarak staj yerine ne gibi bir alternatif yöntem gerçekleştirileceğini öğrenebilirsiniz.

Staj süresince Üniversitemiz tarafından iş kazaları ve meslek hastalıkları sigortasına sahip olduğunuz için, sorumluluğu taahhütname ile alsanız dahi sigorta bağlayıcı bir durum olduğundan ne yazık ki şu an alınan karara göre taahhütname ile staja yönlendiremiyoruz.

Pandemi döneminde, staj yapmanıza imkan tanıyan işletmeler nadir de olsa elbette olacaktır. Bu durumda süreç tamamen staj yapılacak işletme ve öğrenci arasında gerçekleşmekte ve stajın gerektirdiği prosedürel tüm işlemler Üniversite dışında öğrenci ve işletmenin sorumluluğunda gerçekleşmektedir.

Pandemi sebebi ile uzaktan çalışma gerçekleştirdiğimiz doğrudur. Bizlere dilan.erol@kent.edu.tr mail adresine mail atarak staj ve mesleki uygulama ile ilgili tüm sorularınızı iletebilirsiniz.

KENT’TEN
HABERİNİZ OLSUN