Kent Üniversitesi

ULUSLARARASI OFİS

https://apply.kent.edu.tr/ adresinde online başvuru formunu doldurarak başvurunuzu yapabilirsiniz.

Mevcut programlar ve öğrenim ücretlerini nerden öğrenebilirim.

Uluslararası öğrenci kabul eden programlar ve öğrenim ücretleri hakkında detaylı bilgiye Uluslararası Ofis web sayfasından ulaşabilirsiniz.

http://international.kent.edu.tr/

Lütfen başvuru için kabul edilen sınavlar ve bu sınavlardan alınması gereken minimum puanları gösteren tabloyu inceleyiniz.

https://www.kent.edu.tr/content/files/Ululsararasi-Kabul-sureci-tablo.pdf

Psikoloji ve Diş Hekimliği bölümü dışındaki tüm lisans ve lisansüstü programların eğitim dili Türkçe’dir.

Psikoloji ve Diş Hekimliği lisans programları hem Türkçe hem İngilizce dilinde eğitim vermektedir.

Diş Hekimliği dışındaki Lisans programının eğitim süresi İngilizce Hazırlık Sınıfı/Türkçe Hazırlık sınıfı (gerek duyulması halinde) hariç 4 akademik yıldır.

Diş Hekimliği Lisans Programının eğitim süresi İngilizce Hazırlık Sınıfı/Türkçe Hazırlık sınıfı hariç (gerek duyulması halinde) 5 akademik yıldır.

Yüksek Lisans programının eğitim süresi Türkçe Hazırlık Sınıfı (gerek duyulması halinde) hariç tezsiz programlar için 3 akademik yarıyıl,  tezli programlar için 4 akademik yarıyıldır.

Uluslararası Öğrenciler mevcut mevzuatlar gereği kampüs içinde / dışında istihdam edilemez.

IELTS belgesi Türkiye’deki üniversitelerde geçerli değildir. İngilizce Hazırlık Sınıfından muafiyet için TOEFL IBT belgesi sunmalısınız.

Uluslararası Ofis ikamet izni başvurusunda bulunmanıza yardımcı olacaktır. Uluslararası öğrenciler Türkiye'ye girmelerinden itibaren 30 gün içinde 'ikamet izni' başvurusu yapmalıdır. 

https://edenklik.meb.gov.tr/ adresinden online randevu oluşturmalı ve randevu gününde istenen belgelerin ıslak imzalı orijinalleri ile birlikte randevu yerine gitmelisiniz. 

Kampüste konaklama imkanı bulunmamaktadır. Üniversitemizin anlaşmalı olduğu özel yurtlarda konaklayabilirsiniz.

https://www.kent.edu.tr/konaklama-001360

Uluslararası öğrenciler için yatay geçiş imkanı bulunmamaktadır. Yeni öğrenci olarak mevcut kontenjanlara başvuru yapabilir, önceki kurumunuzda geçer not aldığınız derslerin içeriğinin uygun bulunması halinde bu dersleri transfer edebilirsiniz.

KENT’TEN
HABERİNİZ OLSUN