Kent Üniversitesi

Program Başkanı

Sevgili Öğrenciler,

Günümüzde ülkemizde ve dünyada "Diş Hekimliği" mesleğinin gelişimi ile koruyucu diş hekimliği uygulamaları önem kazanmaktadır. Ayrıca diş hekimliğinde branşlaşmanın giderek yaygınlaşması ile mesleğin klinik uygulamalarında, ağız ve diş hastalıklarının tanı ve tedavisinde hekime yardımcı olan “Ağız ve Diş Sağlığı Teknikeri” oldukça kıymetli hale gelmiştir.

Gelişen teknolojik dünyaya ayak uydurmak isteyen diş hekimliği kliniklerinin başarılı bir "Diş Hekimliği Teknikerliği" desteği almadan bunu başarmaları mümkün değildir. Geçmişte diş hekimi yardımcıları herhangi bir eğitim almadan usta-çırak ilişkisi içerisinde mesleklerini icra etmişlerdir. Gelişmiş ülkelerde de olduğu üzere; iki yıllık önlisans programı süresince siz öğrencilerimiz, branşlarında uzman diş hekimliği fakültesi öğretim üyeleri tarafından mesleğinizi en iyi şekilde uygulayabilmek için gerekli bilgi, beceri ve yetkinliklerle donatılmaktasınız. Eğitim süresince; anatomi, implant protezler, diş anatomisi ve oklüzyon, teknikerler için kimya-fizik, davranış bilimleri, protez I-II, maddeler bilgisi ve meslek teknolojisi, ortodontik apereyler, protetik freze tekniği, modern protez gibi meslek dersleri yanında, Türk dili, Yabancı dil, Atatürk ilkeleri ve İnkılap Tarihi gibi genel kültür dersleri okutulur.

Ağız ve Diş Sağlığı Teknikerliği mesleğini benimseyerek ve severek yapabilecek aday öğrencilerimizi heyecanla bekliyor, hepinize sağlık, başarı ve mutluluk diliyorum.

KENT’TEN
HABERİNİZ OLSUN