Kent Üniversitesi

Bölüm Başkanı

Sevgili Öğrencilerimiz,

İstanbul Kent Üniversitesi Sağlık Yönetimi Bölümü olarak, sağlık sektöründe liderlik yapacak, etkili ve yenilikçi yöneticiler yetiştirmeyi hedeflemekteyiz. Modern sağlık hizmetlerinin karmaşık ve dinamik yapısı, alanında uzman, yenilikçi ve vizyon sahibi yöneticilere olan ihtiyacı her zamankinden daha fazla ortaya koymaktadır.

Bu bağlamda, sizi geleceğin sağlık liderleri olarak yetiştirmeyi ve sağlık yönetiminin her kademesinde görev alacak yenilikçi, araştırmacı, rekabetçi, yönetimsel yetkinliklere sahip “profesyonel sağlık yöneticileri” olarak hazırlamayı amaçlamaktayız.

Bu amaç doğrultusunda, sizi sağlık yönetimi alanında donanımlı bireyler olarak yetiştirmek için hazırlanan müfredat programımız; sağlık hizmetleri yönetimi, stratejik yönetim, sağlık ekonomisi, sağlık hukuku, hastane işletmeciliği gibi geniş bir yelpazede dersleri içermektedir. Teorik derslerin yanı sıra, öğrencilerimizin mesleki uygulama becerilerini geliştirmeleri için staj programları da bulunmaktadır. Staj programları ile öğrencilere sağlık kurumlarında gerçek çalışma ortamını tanıma fırsatı sunarak, teorik bilgilerini pratikte pekiştirmeleri sağlanmaktadır. Uluslararası sağlık yönetimi eğitim programları ve ulusal sağlık yönetimi müfredatları dikkate alınarak hazırlanan ve deneyimli öğretim üyelerince aktarılan teorik derslerin yanında, mesleki uygulamalar ve stajlar, öğrencilerin yetkin sağlık yöneticileri olarak yetişmelerini sağlayacak düzeydedir.

Sağlık yönetimi, sağlık hizmetlerinin verimli, etkili ve ekonomik bir şekilde sunulmasını sağlamak amacıyla yapılan bir disiplindir. Ayrıca, eğitim ve öğretim süresince seminerler, konferanslar ve atölye çalışmaları ile derinlemesine bilgi sahibi olmanızı ve uluslararası değişim programlarımız sayesinde global bir bakış açısı kazanmanız sağlanacaktır.

Değerli öğrencilerimiz, size güçlü ve etkili bir eğitim sunmak için her türlü desteği sağlayan, İstanbul Kent Üniversitesi’nde sizleri görmekten büyük mutluluk duymaktayız. Birlikte, sağlık sektöründe fark yaratacak liderler yetiştirmeye devam edeceğiz.

Sevgi ve Saygılarımla,

Dr. Öğretim Üyesi İlknur SAYAN
Sağlık Yönetimi Bölüm Başkanı

KENT’TEN
HABERİNİZ OLSUN