Kent Üniversitesi

Uluslararasılaşma

Klaipedos Valstybine Kolegija Ziyareti

Meslek Yüksekokulu Müdürümüz Doç. Dr. Murat Can Pehlivanoğlu, ERASMUS+ Akademik Personel Ders Verme Hareketliliği çerçevesinde ziyaret ettiği Litvanya’da bulunan Klaipedos Valstybine Kolegija kurumunda ders vermiş ve Baltık Bölgesi’ndeki akademisyenlerle istişare toplantısı gerçekleştirmiştir.

University of Warwick Ziyareti

Meslek Yüksekokulu Müdürümüz Doç. Dr. Murat Can Pehlivanoğlu, Birleşik Krallık’ta bulunan University of Warwick kurumunun davetiyle anılan üniversitenin öğrenci ve öğretim üyelerine seminer vermiş, ayrıca Birleşik Krallık’taki Türk öğrenci ve akademisyenlerle buluşma toplantıları gerçekleştirmiştir.

“İstanbul Kent Üniversitesi, çeşitli programlarında verdiği hukuk dersleriyle, Avrupa Hukuk Fakülteleri Birliği (European Law Faculties Association - ELFA) üyesi olmaya hak kazandı.”

Avrupa Hukuk Fakülteleri Birliği (European Law Faculties Association - ELFA), 1995 yılında kurulmuş olup, çoğunluğu Avrupa ülkelerinde yer alan 150'den fazla üyesi bulunmaktadır. İstanbul Kent Üniversitesi, 2024 yılında ELFA üyesi olmuştur. ELFA, üyelerine, hukuk eğitimi ile ilgili konuların tartışılması için uluslararası bir forum sağlamakta ve hem Avrupa'da hem dünyanın diğer bölgelerinde yer alan kamu kurumları ve eğitim kurumları ile işbirliği anlaşmaları yapmakta, kurumlar arası anlaşmaları kolaylaştırmaktadır. ELFA, üyelerinin katılabildiği zengin bir fikir alışverişi ortamı sunan konferanslar da düzenlemektedir. ELFA hakkında detaylı bilgiye https://elfa-edu.org/ adresinden ulaşılabilmektedir.

“2. Azerbaycan-Türkiye Dermatovenerologları Kongresi”

İstanbul Kent Üniversitesi MYO, Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Programı Başkanı Doç. Dr. A. Nilhan ATSÜ; 31 Mayıs-2 Haziran 2024 tarihleri arasında, Bakü’de düzenlenen, “2. Azerbaycan-Türkiye Dermatovenerologları Kongresi”ne, oturum başkanı ve davetli konuşmacı olarak katılmış, “Deri Yolma Bozukluğu ile Saç Yolma Bozukluğunda Kişilik Bozuklukları ve Psikopatolojiler” konu başlığında sunum yapmıştır.

 

“Çek Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu Ziyareti”

Rektörlük Uluslararası Temsilcimiz Öğr. Gör. Emre ATSÜ, Meslek Yüksekokulumuzda vermiş olduğu “Kültürel Diplomasi” dersi kapsamında öğrencilerimizle birlikte Çek Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu’na bir ziyaret gerçekleştirmiştir. Çek Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Sayın Olga Hajflerová’ya misafirperverliği için şükranlarımızı sunuyoruz.

 

Meslek Yüksekokulu Adalet Programı Öğrencilerirmiz, 54. Intersteno Kongre Ve Dünya Bilgisayar Klavye Şampiyonası’na Katıldı.

Birleşmiş Milletlere bağlı Intersteno Uluslararası Bilgi İşlem ve İletişim Federasyonu tarafından düzenlenen 54. Intersteno Kongre ve Dünya Bilgisayar Klavye Şampiyonası, Polonya’nın Katowice şehrinde 13-17 Temmuz 2024 tarihlerinde gerçekleştirildi. 

29 ülkenin katıldığı Dünya Şampiyonası’na, Türkiye’den katılmaya hak kazanan tek üniversite, İstanbul Kent Üniversitesi olmuştur. Meslek Yüksekokulu Adalet Programı hocalarımızdan Öğr. Gör. Sevil Keskin’in Türkiye Jürisi olarak görevlendirildiği yarışta yine Adalet Programı öğrencilerimiz Derya Tunç ve Baran Öz ülkemizi ve Üniversitemizi temsilen yarışmaya katılmışlardır. Gerek Öğr. Gör. Sevil Keskin hocamızı gerekse de öğrencilerimiz Derya Tunç ve Baran Öz’ü tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

KENT’TEN
HABERİNİZ OLSUN